Hangisini Takip Etmeli? Güneş Burcu, Ay Burcu, Yükselen Burç

Gazetelerde, dergilerde, internette aylık/yıllık/haftalık, yani dönemsel genel astroloji yorumlarının içeriği aslında transitlerdir. Kişisel yorum için onlarca değişik araç var olsa da genel yorum ancak transitler kadar yapılabilir. Yani genel burç yorumları için elimizdeki tek araç transitlerdir. 

Transitler, belirli bir dönemde gezegenlerin burcu, derecesi ve nasıl harekette olduğudur. Bu transitlerin kişinin haritasında nerelere isabet ettiği de o dönemin doğasını açıklar. Bu transitlerin kişinin doğum haritasında nerede olduğu ise ancak yükselen burcundan anlaşılabilir. 

Yükselen burç, kişinin doğduğu andaki ufuk noktasındaki burçtur. O noktadan itibaren 360 derecelik gökyüzü 12 parçaya, yani eve bölünür. Mesela, yükselen burcu Aslan olan biri için Jüpiter Yay burcundayken ufuk noktasından itibaren 5 burç ötededir, yani 5. evindedir. 

Yükselen burç, bu manada transitler üzerinden genel astroloji yorumu yapabilmek için referans noktası oluşturması itibariyle değerlidir. Bir kişi Kasım'da da doğmuş olsa Mart'ta da doğmuş olsa yükselen burcu Aslan ise Jüpiter Yay burcunda ilerlerken onun için 5. evinde ilerlemektedir. Böylece dünyadaki milyarlarca insan için yükselen burç sayesinde 12 adetlik genel bir ortak zemin oluşturulabilinir. 

Yükselen burç, dış dünyadan bize 'gelen' etkileri açıklar. Bizim kontrolümüz dışındadır. Bir şekilde eğrisi, doğrusu, acısı tatlısıyla maruz kaldığımız etkilerdir.  

Ay burcu ise iç dünyamızdır. İç dünyamız da elbette dış dünyadan etkilenir. Keza, dış dünya da bizim iç dünyamızdan doğan tepkiler sayesinde etkilenir. Mesela ortada hiçbir bariz rahatsızlık yokken huzursuz hissedebiliriz. Bazen de ortalık yangın yeriyken kendimizi ortama nazaran daha sakin hissederiz. Bu 'hisler' için, ruh halinizi değerlendirmek için Ay burcu yorumlarını takip etmek isteyebilirsiniz. Ay burcu ile Yükselen burç bambaşka şeyler anlatabilir. Bu başkalıklar da zaten somut dış dünya ile soyut iç dünyanız başkalığıdır. Duygularıyla hareket eden bir insansanız Ay burcu yorumları size daha çok uyabilir ama ortam müsait değilken durup dururken aksiyon almayan bir insansanız Ay burcunu takip etmek sadece psikolojinize dair size ışık tutar. 

Güneş burcu ise kişiliğinizi gösterir. Egonuzun dolandığı alanlardır. Hayatınız bir krallıksa, Güneş bu hayatın kralıdır. Transit etkileri sizi etkilediğinde bu kralın ne tip tepkiler verebileceğini buradan anlayabiliriz. Sert mi olacaksınız, vaz mı geçeceksiniz, tembellik mi yapacaksınız, kıskanacak mısınız, ağlayacak mısınız, vs. 'Dış dünyadan' neye maruz kalacağınızdan ziyade maruz kaldıklarınıza nasıl tepki vereceğiniz manasında değerlidir. 

Bu arada burçlar, Yükselen, Ay ve Güneşten de ibaret değildir. Becerilerinizi gösteren Merkür'ün de bir burcu, anlam kazandırma becerilerinizi gösteren Jüpiter'in de bir burcu, seçim yapma stilinizi gösteren Venüs'ün de bir burcu, vs vardır. Bu gezegenlerden de transitler vardır ve gündeminizin içeriği gerektiğince bu gezegenlere etki eden transitler de yorumlanır. Sınavlara hazırlanıyorsanız mesela Merkür (öğrenme) ve Jüpiter'in (anlama) aldığı transit etkiler değerli bilgiler içerebilir. Bu yüzden bir burçta kümeleşmiş çok sayıda gezegeniniz varsa (Uranüs, Neptün, Plüton' u, düğümleri ve göktaşlarını konu dışı tutunuz) o burcun takibi de hayatınızın birçok alanında  genel burç yorumlarından çıkan öngörüleri isabetli yapabilir.  

Bu manada ben kişisel olarak en çok 'Yükselen Burç' takibi taraftarıyım. En azından kendinizi yeterince tanıyorsunuz varsayımıyla yükselen burç taraftarlığı yapıyorum. Dış dünyadan neler gelebileceğini tahmin etmek adına en değerli bilgidir. Yükselen burcu takip etmek, 'eve hangi misafir gelecek?' sorusunun cevabını verebilir. Bunu tahmin edebilirsem, ona göre hazırlık yaparım mantığıyla bunu öneriyorum. Ama bakın, benim haritamda toprak ve sabit çok enerji var. Kendi kaşınan bir insan sayılmam. Kendi bakış açımdan size böyle tavsiye veriyorum. Astrologlar zaten sizin haritanızı kendi bakış açılarıyla yorumlarlar. Onlar da kendilerinden bağımsız değillerdir.  

Ama duygularıyla hareket eden bir insansam, Ay burcunu devreye sokup eve ben birilerini çağırmak isteyebilirim.  Sıkıldım, Ayşe'yi çağırayım, diye yola çıkabilirim. 

Güneş burcu ise kendim mi çağırdığım, misafirin kendisi mi geldi önemsemeden eve gelen misafire nasıl davranacağımı gösterir.  

Siz de kendi doğanıza göre burç yorumlarını takip edebilirsiniz. 

Özetle, astroloji çok katmanlı ve karmakarışıktır 😕 Yukarıda anlattıklarım bile çok sadeleştirilmiş ve sadece minik bir kısmının açıklamasıdır. 










Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder