Astrolojide 5.Ev

Astrolojide evlerin birer anlamı vardır. Ama evlerin anlamı sadece kaç numarada yer aldıklarıyla sınırlı da kalmaz. Bazı evlerden sonra kaçıncı ev olduklarıyla alakalı detaylar da yüklenirler.

Örneğin 5.ev keyifli, neşeli, eğlenceli, heyecanlı konuların evidir. 
5.ev 10.evden sonraki 8. ev olması sebebiyle de sorumlulukların bittiği yerdedir. 
Sorumluluklarımızı (10.ev) tamamladıktan sonra (8.ev) eğlenebiliriz. 

Bu manada 5.ev kişinin sorumluluklarını tamamlamasına dair bilgiler de içerir.

Vedik astrolojide avaşta ismi verilen ve 'hal ve gidişat' manasına gelen bir konsept vardır. Lajjita avaştası 'zorlayan/sıkıştıran haller' anlamına gelir ve 5.evi ilgilendirir. Ben buna 'kurtlu olma hali' de diyorum kendimce :)

Bu arada bunun vedik bir yorum olması Batı haritasında çalışmadığı anlamına gelmez. Vedik haritadaki 5. ev ile Batı haritasında 5. ev, burç ifadeleri değişse de aynı noktalardadır.

5. evinde Güneş, Mars, Satürn, Kuzey Ay Düğümü (Rahu) veya Güney Ay Düğümü (Ketu) ile kavuşan gezegenlerinin bulunması kişinin sorumluluklarını yerine getirmesine dair sıkıntılar verebilir. Bu sıkıntılar laçkalık şeklinde de gerçekleşebileceği gibi uyumsuzluk, çabuk yorulma, kısmetsizlik, işten çabuk sıkılma gibi de ortaya çıkabilir. 

5. evde tek başına duran bir Güneş veya Mars veya Satürn veya Düğümleri bu sınıfa dahil değildir. Bu evdeki uzak gezegenler (Uranüs, Neptün ve Plüton) de göktaşları da bu kategoride değerlendirilemez.

Ama 5. evinizde örneğin Güneş ve Mars varsa evet, sorumluluklarınızı tam anlamıyla yerine getirmekte, sorumluluklarınızı istikrarlı biçimlerde yerine getirmeye dair çeşitli zorluklarınız olabilir.  

5.evinizde Güneş ve Merkür, veya Satürn ve Venüs, veya Mars ve Merkür, veya Kuzey Ay Düğümü ve Venüs veya ....çeşitli ikili, üçlü, beşli kombinlerle devam edebileceğimiz şekilde Güneş, Mars, Satürn, Rahu veya Ketu ile buluşan gezegen kavuşumları varsa bu da sorumluluk bilincini veya kariyer istikrarını zorlayabilir. 

Bu kişiler genellikle çok keyifli ve eğlenceli insanlardır ama sıklıkla iş değiştirmek isteyebilirler. Bir yerde uzun süre aynı işi yapmak onlara zul gelebilir. 

Türkiye'nin de doğum haritasının 5. evinde Merkür, Satürn, Güneş, Venüs ve Jüpiter var.  

Güneş ve Satürn lajjita yaratan gezegenler. Her ikisinin birden varlığı da tespitimize yetse de yanlarına gelmiş diğer gezegenleri de (Merkür, Venüs, Jüpiter) istikrar manasında bozan bir yapıya sahipler. 'İçinde yaşamasan aslında çok da eğlenceli bir ülke' diye şakalı gerçeğimiz de hal ve gidişatı açıklamakta olabilir.



Not 1: Bu yazıdan sonra kendi haritanızda bu etkilerin olup olmadığına dair sorularınıza cevap verebilecek vaktim olmayabilir. Bu yerleşimin sizde olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz. Şimdiye dek sık iş değiştirmiş, yaptığınız işlerden çabuk bunalmış, rutin işlerden kaçınan ve sık sık mola verme ihtiyacı duyan bir insansanız ve 5. evinizde de bunun işaretlerinin olabileceğinden kuşkulanıyorsanız muhtemelen sizde de vardır.

Not 2: Bu bir tespittir. İyi veya kötü değildir. Herkes uzun süre aynı işi, aynı sorumluluğu, aynı düzende, rutinde devam ettirmek durumunda da değildir. Öyle olsaydı günümüzde yazarlar, çizerler, sanatçılar, proje bazlı işler yapan kimseler olmazdı. Bu yerleşime sahip kişilerin işinin içeriği sıklıkla değiştiğinde başarılı ve zengin olanları da çokça vardır. Böyle bir yerleşime sahipseniz fakat memur düzeninde, rutin işlerde çalışıyorsanız bu durum size 'kötü' gelebilir. 

Not 3: Tek bir astrolojik etkiden büyük çıkarımlar yapmamalısınız. Doğum haritası tek tek bir şeyler ifade etse de bütünde farklı bir manaya gelebilir. 


Yeşim Arpat










  
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. 5. evde boyle mars, moon, sun yanyana dizildiyse kişi kaderini nasıl değiştirecektir acaba kısmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba 5.evimde güneş ve kuzey ay düğümü ile kavuşumda olan retro merkür var.
      dediğiniz gibi enerjisi çabuk biten ve çabuk sıkılan bir insanım.
      aynı zamanda güneşim neptün ve ve uranüsa karşıt.neptün 10.evde uranüs 11.evde
      bu durum kariyer anlamında bana ne getirir acaba ?

      Sil