Plüton 8. Evde


Related imageDoğum haritasında Plüton'u 8. evinde yerleşmiş olan biri ancak kendisine sahip çıkılırsa, güvendiği insanlarca yönlendirilirse hayat yolculuğunda güvenli ilerleyebileceğini ‘sanır’. Oysa iş başındaki Plüton, başkalarına güvenerek çıktığı her dağa karlar yağdırarak kişinin başkalarının kaynaklarına güven duyma mantığını sil baştan oluşturmasını ister.

8.evinde Plüton’u olan kişiler için sanki tüm ihtiyaçları güvendiği kişiler veya durumlar üzerinden halledilebilirmiş gibi gelir. Güvenilen durumlar çok çeşitli olabilir. Kişi, eşinin, ailesinin, sevdiklerinin servetine, itibarına, ilişki ağına güvenebilir. Buna güvenerek girdiği veya girmediği işlerde de bunlara güven duymasının ne kadar yanlış olduğunu fark eder. Zira çıktığı bu yolda desteksiz kalabilir ya da verilen destekler yarı yolda kesilebilir. Bu durumda kişi kendi maddi güvenliğini, kendi itibarını, kendi sorumluluğunu kendi üzerine almalıdır.

İflas etmiş aile çocuklarında veya eş iflaslarında sık rastlanılan bir yerleşimdir. Ebeveynleri iflas etmiş çocuk, güvenebileceği bir aile serveti kalmadığı için kendi ayakları üzerinde kendi durmayı öğrenir. Kendi bilgisini, kendi yeteneklerini geliştirerek kendi emeğiyle üstlendiği sorumluluklarla kendi maddi güvenliğini oluşturur.

Yine de bu yerleşim muhakkak aile veya eşin iflası anlamına gelmez. Aile veya eş varlıklı olmayı sürdürse de kişiyi bu varlıktan nasiplendirmek istemeyebilir. Kişiyi varlığıyla kontrolü altına almak isteyebilir; kaynakları kısmakla da tehdit edebilirler. Kişi, başkalarının kaynağına güvendikçe veya kendine bundan başka yol bulamadıkça baskı altında kalır. Varlıklı, geniş imkanlı partnerlere meyleden kişilerde de 8.evde Plüton’a sık rastlanılır. Varlıklı partnerler de bu kişilere çekilir – ki Plütonik oyunlar devreye girebilsin.

Maddi boyuttan çıkarsak, manevi anlamda da başkalarına kolay güvenen ve bu yüzden de kolay manipüle edilebilen kişiler olabilirler. Hayatta kendi becerileri ve kendi imkanlarından başka bir şeye güven duymamayı öğrendikten sonra başkaları ona zarar vermemeye başlar. Bu bakış açısına kavuştuktan sonra yaşadıkları ilişkilerde güvenmek bir sorun olmaktan çıkar. 8.evde yerleşen Plüton, üstüne bir de başka gezegenlerden sert açılar da alıyorsa ruh ve beden sağlıklarıyla ilgili problemler yaşayabilir veya şiddete maruz da kalabilirler.  

Plüton 8. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. merhaba 2024te pluton kova burcuna gecis yapacak ve 8.evimde.. yukselen yengecim ben bu nasil etkiler acaba

    YanıtlaSil