Plüton 9. Evde



Image result for dictatorDoğum haritasında Plüton'u 9. evinde yerleşmiş olan biri ancak inandıkları, doğru bildikleri doğrultusunda yaşarsa hayat yolculuğunda güvenli ilerleyebileceğini ‘sanır’. Oysa iş başındaki Plüton, kişinin inançlarını ve doğru bildiklerini boşa çıkararak kişinin inançları yerine işe yarayanla ilerlemesi gerektiğini gösterir.

9.evinde Plüton’u olan kişiler için vardıkları yargılar, verdikleri hükümler, varsayımları çok değerlidir. Doğru bildiği şeyler konusunda beyni yıkanmış gibidir. Bu yüzden fikirleri konusunda oldukça fanatikleşebilirler de. Bu fanatizmle başkalarının da kendi doğrularını kabullenmesi için uğraşabilirler. Özellikle Mars etkisi altındaki Plüton fikirlerini benimsetmek uğruna şiddete bile başvurabilirler. Oysa Plüton kişiye bildiklerini değiştirtmek üzere iş başındadır. Her şeyin doğruluğu, yargısı zaman içinde, tecrübelerle değişmek durumundadır. Kişi işe yaramadığı halde fikirlerine tutunmaktan vazgeçmeli, daha pratik ve daha kolay sonuç veren eylemlere yönelmelidir.

9.evinde Plüton’u olan biriyle karşıt görüşte olmak çok zor bir sınav olabilir. Kişiyle fikir aykırılığına düşmek onun öfkesine maruz kalmanıza veya sizinle rekabete girmesine sebep olabilir. Başkalarını kendi fikrine katmak konusunda hevesli olan 9.ev Plüton’u siyasetle ilgilenen kişilerde de sık görülür.

Yabancı ülkelerin alanı olan 9.evde yerleşmiş bir Plüton, kişiyi yabancı ülkelere yaptığı yolculuklar sırasında veya o ülkedeki yaşamı esnasında daha çok test eder. Yabancı bir ülkeye yerleşmek bu kişi için dayanılmaz bir istek haline gelebilir. En sonunda istediği gibi uzaklara yerleşebilirse kişinin hayatı orada bambaşka bir seyre girer. O zamana kadar biriktirdiği her tecrübe adeta işe yaramaz hale gelerek kişiyi yurt dışında bambaşka bir hayat yolunda ilerletir.

Akademik çalışmaların da evi olan 9.evde yerleşmiş bir Plüton kişinin eğitim hayatında hırslı olmasına ve bu sayede akademik ünvanlar elde etmesine yarayabilir. Yine de kişi kendi doğrularını onaylatmak için araştırmak (tümden gelmek) yerine gerçekten araştırmak ve çıkan sonucu kabullenmek (tüme varmak) üzere yola çıkmalıdır. Özellikle pratik uygulaması zor alanlarda aldıkları eğitim tüm hırslarına rağmen yarıda kalabilir.  

Plüton 9. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.








Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder