Plüton 6. Evde


Image result for surrender
Doğum haritasında Plüton'u 6. evinde yerleşmiş olan biri çok çabalar ve çok çalışırsa karşılığını alacağını ‘sanır’. Oysa iş başındaki Plüton, kişiyi ne kadar çabalasa da istediği sonuçları alamayacağı durumlara atar.



Buradaki sorun genelde kişinin sonuç odaklı olmasından ileri gelir. Çabalarının sonuç vermesi gerekliliği fikrine o kadar odaklıdır ki bu odak onun hayatını kısıtlayabilir zira sonuçlar çabalar kadar kuvvetli olmayacaktır. Bu durumda kişi hayatın ona adil davranmadığını ve hayatın işlemeyen bir yapısı olduğunu düşünebilir. Genellikle aşırı çalışkan, kontrollü ve disiplinli kişilerdir. Kişi, çabaları etrafında bir ego geliştirir ve çalışkan olmaktan övünç bile duyabilir.

Plüton’u 6.evde olan kişiler durumlara teslim olmayı, teslimiyeti öğrenmelidir. Hep güçlü olmak zorunda hissetmiş insanlar için oldukça zor gelen bir kavramdan bahsediyorum. Bu kişiler çabalarını yönetebileceklerini ama sonuçlarının çok da kendi ellerinde olmadığını öğrenmelidirler. Bu yerleşim sadece işler güçler üzerinde geçerli de değildir. İnsan ilişkilerinde de kendini gösterebilir. Kişi etrafına çok iyi davransa bile karşılığında aynı iyiliği görmeyebilir. Bu durumda iç sesi ‘ona bu kadar iyi davranmışken o bana nasıl bu kadar kötü karşılık verebiliyor?’ diye sorgulayabilir. Oysa iyi davranmak sadece iyi davranıyor olmak için olmalıdır. Karşılığında aynı iyiliği görmese bile kişi iyi davranabilmelidir. İnsanların kendisine verdiği karşılıklara teslim olması gerekir. Bu, onun kontrolünde olan bir şey değildir.

6.ev aynı zamanda sağlığın da evidir. Buradaki Plüton kişiyi sağlığı, kilosu konusunda da oldukça çaba sarf ettirebilir. Yine de çok şahane beslenmesine, egzersiz programlarını çok iyi takip etmesine rağmen istediği sonuçları alamayabilirler. Diyeti, sporu salsınlar o zaman, anlamına gelmiyor bu durum. Çabayı yine sarf etmeliler ama sonuçlarının istediği kadar başarılı olmamasına takılıp bunu dert etmemelidirler.

Dinlerde ve maneviyat yolunda önemli bir kavram olan teslimiyet konusunda yazılıp çizilecek çok şey var elbette. Çok özetle; planlamayı ve çabalamayı bırakmak yerine yaşamın istediği gibi akmasına izin veren derin bir bilgeliktir. Teslim olmak kontrolü bırakmak demek değildir. Zaten kurduğunuz kontrole güvenmektir. 6.ev Plüton’una sahip kişilere en çok lazım olan şey de budur. 

Plüton 6. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.


Yeşim Arpat





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Bu yerleşime sahip biri olarak şunu söyleyebilirim. Kişinin bu kadar çalışmasının çabalamasının ve kendisini disiplin etmesinin nedeni, kişinin aslında kendisini değersiz görmesidir. Bu yerleşimde kişi ya değersiz birisi olursam ya kimse beni önemsemezse korkusu yaşar ve bu korku onu önemli bir insan olmak için toplum tarafından önemli bir kabul edilen bir pozisyonda olması gerektiği fikrine kapılır. Bu nedenle çok çalışır.

    YanıtlaSil
  2. Nokta atışı ... kontrol kontrol kontrol.. hayatım kontrol etmekle geçti. 36 yaşıma geldim ve artık bıraktım bu durumu.. neredeyse.. elbette hala zorlanıyorum ama teslim olmak zorunda hissettim artık.. yani öbür türlüsü çok zor çnkü.. yapamıyorum. spor konusu bile doğru. neden bir ay spor yaptımda kiloyu veremedim hevesim kırıldı vazgececeğim moduna giriş.. ama oysaki devam etsen muhakkak bir süreçte olsa bişiler değişecek .. umuyorum ki bundan sonraki hayatımda bunu uygulayacağım artık teslim olacağım.

    YanıtlaSil