Astrolojide Evlerin Anlamlarını Türetmek

Astroloji karmaşık bir bilgi gibi görünse de temelini iyi kavradığımızda gerisini rahatlıkla getirebileceğimiz bir yapısı vardır. Astroloji öğrenmeye başlayanlar ilk önce zodyakın 12 burcu ve 12 evinin anlamlarını öğrenerek işe başlar. Ben de bu yazımda evlerin anlamlarının nasıl çıkarıldığından bahsedeceğim.

Doğum haritasını açtığınızda dilim dilim gözüken bölümlerin her biri birer evdir. Ufuk çizgisi 1.ev ile başlar. Bulunduğunuz koordinatlara ve mevsime göre de dilimler daralarak veya genişleyerek 12'ye tamamlanır. 


Temel astroloji öğrenirken her evin temsil ettiği en genel birkaç anlamını öğreniriz. Aslında her evin yüzlerce hatta binlerce anlamı olabilir. Bunları ezberlememiz elbette mümkün değildir. Ama yorumlamamız mümkündür. 


Mesela 8. evden örnek verirsek:

8. ev, değişim ve dönüşümün evidir. 

İnsanlar genellikle her şey yolunda giderken değişip dönüşmek istemez. Dönüşüm için bir durumun bitmesi (ölmesi) ve yerine başka bir durumun gelmesi (doğması) gerekir. Ölümden sonra bu doğuma izin vermediğimizde de zorlanmalarımız artar.  

Ölümden sonra yeni şeyin doğmasına izin vermemek takıntılara, bağımlılıklara, yoğun kedere ve depresyona sebep olabilir. Dönüşümden korkmak ise başkaları veya durumlar üzerinde kontrol kurmak istememize sebep olabilir. Kontrolcülüğümüz arttıkça da iyice kontrolden çıkarız. Kontrolcülüğü bırakıp kendimizi değişimin kollarına bıraktığımızda, dönüşüme teslim olduğumuzda ise 'spiritüel' oluruz. 

İşte sadece bir 8.evden dönüşüme karşı verdiğimiz tepkilerden baskıcı, depresif, saplantılı davranışlar da ortaya çıkabilir kuvvetli maneviyat da. Bu, tamamen hayatı nasıl karşıladığımızla, ona hangi gözlüklerle baktığımızla alakalıdır.   

Yine de zorlu bir 8.ev transiti, dönüşü, dasası gördüğümde kolay anlaşılmak adına buna 'zorlanma' diyebiliyorum.  Zorlanma denince akla ilk olarak neler gelir? 

Ölüm, boşanma, mali sorunlar, mal/para paylaşım sorunları, psikolojik sorunlar (depresyon, keder), kazalar benim ilk aklıma gelenler.

Genel yorum yapmak için bu kadarını bilmek ve ezberlemek yeterli olabilir ama detaya girmek istediğimizde bunlardan daha fazlasına ihtiyacımız olabilir. Astrolojide evlerin anlamlarını türevler alarak türetebilirsiniz. Şöyle ki:

8.ev aslında: 

  • 7. evden sonraki 2. evdir. Bu yüzden eşin/partnerin (7.ev) parası (2.ev) olarak da düşünülebilir. Ortaklıkların parasıdır. Bu yüzden de nafakayı kapsar. Başkalarının parasıdır. Bu yüzden bankaları da temsil eder.
  • 4. evden sonraki 5. evdir. Bu yüzden annenin (4.ev) tavsiyesidir (5.ev). Ailenin (4) mutluluğudur (5). Evimizin neşesidir. 
  • 5. evden sonraki 4. evdir. Bu yüzden çocuğumuzun (5.ev) gayrimenkulüdür (4.ev). Flörtümüzün annesidir. Kumar/bahis/borsa (5) oynanan mekandır (4). 
  • 10. evden sonraki 11. evdir. Kariyerimiz üzerinden (10.ev) tanıştığımız arkadaşlardır (11.ev) 
  • 9. evden sonraki 12. evdir. Kaybolan (12.ev) inançlarımızdır (9.ev). Yüksek öğrenimdeki sene kaybımızdır. 
  • 3. evden sonraki 6. evdir. İş arkadaşlarımızla (6.ev) iletişimimizdir (3.ev). İşe gidip gelirken geçtiğimiz trafiktir. Kardeşlerimizle (3) aramızdaki çekişmedir (6) 
Anlam türetmeye bir seviye daha ekleyebiliriz. Anlamlar türettikçe bizi çok da alakadar etmeyen mevzulara giriyor olabiliriz ama neyi inceleyeceğimiz belli olmaz. Teknik bilgi açısından yine de not almakta fayda olabilir. 

Mesela;
8 ev, büyük dayımızın karısıdır. 
Annemizin (4.ev) büyük kardeşinin (4. evden sonraki 11 ev) karısı (4. evden sonraki 11. evden sonraki 7 ev = 8 ev) 

Çocuğumuzun (5) eşinin (5'ten sonraki 7) kariyeridir. (5'ten sonraki 7'den sonraki 10.ev)  


yesimarpat@gmail.com
























Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder