Merkür ve Kuzey Ay Düğümünün Kavuşumu


Image result for speedy communicationKuzey Ay Düğümü (KAD), Vedik Astrolojisindeki ismiyle Rahu, asla tatmin olmayan ihtiraslarımızdır. Bulunduğu evle ilgili konularda yetinmeyi bilmez ve hep daha fazlasını ister. Karmik bir yanı da vardır. Evrenin bize çizdiği yoldur. Bu yolu beğensek de beğenmesek de, istesek de istemesek de yürümek durumundayızdır. Biz bu yola girmek istemesek de hayatımız öyle bir akar ki kendimizi o yolda yürür buluruz. Bu yol, alışık olduğumuz bir yol da değildir üstelik. Yolun bilinmezliği kişiyi strese de sokabilir.  


Kuzey Ay Düğümüne yaklaşan gezegenler de düğümün ihtirasını ve stresini paylaşır. Örneğin, kuzey düğüme yaklamış bir Merküre sahip kişinin, Merküre has özellikleri hem çoğalır hem de stres altına girebilir. Kuzey düğümü gezegenin özelliklerini adeta abartarak onu strese sokabilir. Bu durum ne şekillerde ortaya çıkar? 

Merkür, en geniş anlamıyla iletişimdir. Pratik olmaktır. Oyunun kurallarını anlamaktır. Yakın çevremizdeki kişilerdir. Basit araçlardır. Basit hesaplardır.  Kısa analizlerdir. 

Merkürün yanına gelmiş bir kuzey ay düğümü, iletişimi çoğaltır. Kişi çok konuşan, çok yazan biri olabilir. Çoğalan her şeyin hataya uğrama ihtimali de fazladır. Kişi sık sık iletişim kazaları yaşayabilir. Kendini yanlış ifade edebilir, yanlış anlaşılmalara maruz kalabilir. Günümüzün sosyal medya dünyasında kısa ve hızlı iletişim severlikleri sebebiyle etkin olabilirler.

Kişi çok pratiktir, hızlıdır. Artan hız sebebiyle bir an önce olsun bitsin pratikliğine fazla odaklandığından kişinin sakarlıkları da artar. Kişi hızlı düşünür, hızlı hesap yapar. Matematiği kuvvetlidir. İçinde bulunduğu ortamın, elindeki projenin kurallarını hızlıca kavrar. Ama artan hızı ve pratiği sebebiyle derin düşünmesi, ağırdan alması, beklemesi gereken durumları da pas geçebilir. Bu yüzden genellikle çok zekidirler ama her zaman çok akıllı kararlar alamayabilirler. Test çözmekte iyidirler ama uzun çözümlemeler gerektiren süreçlerden kopabilirler.  

Merkür KAD kavuşumu olan bazı ünlüler: Yeşim Salkım, Mirkelam, Nazan Kesal  

















Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. peki merkür retro ise nasıl bir etki yaratır ?

    YanıtlaSil
  2. peki merkür retro ise nasıl bir etki yaratır ?

    YanıtlaSil