Astrolojide Ay, Güneş ve Güneş Tutulmaları


Image result for solar eclipse meditationİnsanlık tarihi boyunca zaman kavramını Güneş ve Ay'ın hareketlerinden ifade ettik. Güneşin etrafında bir tur attık ve buna bir sene dedik. Ay, etrafımızda bir tur döndü, buna bir ay dedik. 


Vedik felsefesinde Güneş zihni, Ay da duyguları temsil eder. Bu ikili bir araya geldiğinde 'zaman durur'. Zamanın durmasından kasıt sonsuz seçeneklerin önümüze açıldığı 'anın' gelmesidir. Her bir seçenek, hayatın akışını değiştirebilecek kapasitedir. 

Güneş ve Ay ikilisi, güneş tutulmaları esnasında bir araya gelir. Zihinle duygular bir araya geldiğinde sonsuz seçeneklerin kapısı açılır. Bu seçeneklerin önümüze açılması için sadece güneş tutulmalarını beklememiz gerekmez. Yogiler, mistikler, dervişler, sufiler zihinleriyle kalplerini birleştirebilen insanlardır. Yine de onlar seçilmiş kişiler değildirler. Herkesin içinde spiritüel güçler vardır. Bunu fark etmek ve ortaya çıkarmak zihin tarafımızın ağır bastığı ve kalp tarafımızın göz ardı edildiği günümüzde biraz daha zor olabilir.

Bu yazımda size nasıl yogi olunur, nasıl derviş olunur diye anlatmak gibi bir niyetim yok. Ben de spiritüel konularda ilerlemiş biri değilim ama bu konuları araştırmayı seven biri olarak öğrendiğim bir zihinde canlandırma (visualization) tekniğini sizinle paylaşmak isterim. 

Sessiz bir odada ister bağdaş kurarak yerde, isterseniz bir sandalyede rahatça oturun. Gözlerinizi kapayın. Birkaç kez derin sufi nefesi (içinizden yavaşça 4'e kadar sayarak burundan aldığınız nefesi ağızdan 8'e kadar sayarak bırakarak) alın. 

Bir iki dakika kalbinize odaklanın. Göğsünüzü, kalp atışınızı hissedin. 
Sonra kalbinizde kocaman bir güneş olduğunu düşünün. Yakıcı bir güneş kalbinizde parlıyor gibi zihninizde canlandırın. 
Sonra kocaman parlak bir dolunay düşünün ve bu parlak ay yavaş yavaş kalbinizdeki güneşe yaklaşsın ve iç içe girsinler. Tamamen birbirlerine karıştıklarında bir Güneş Tutulması canlandırmış olacaksınız. O an 'zaman duracak' ve önünüze sonsuz seçenekler açılacaktır. O an, ilerde olmak istediğiniz hali, bulunmak istediğiniz yeri zihninizde canlandırın. Evli ve mutlusunuz. Refaha kavuşmuşsunuz. Okulu bitirmişsiniz..gibi. Dilediğiniz durumun görüntüsünü gün içinde de sık sık aklınıza getirin. 

Ben en iyisi Güneş Tutulmasını bekleyeyim, yaşam bana kutumdan ne çıkarsa onu versin diyorsanız da 16 Şubat 2018'de gece yarısından hemen sonra 27 derece Kova burcunda bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Güneş Tutulmaları yeni ve güçlü başlangıçları ifade eder. Kova burcunda olması bu başlangıçların özgürlükçü, bağımsız ve dostane bir yanı olduğunu gösterir. Doğum haritanızda bu tutulma noktası hangi evdeyse o evle ilgili seçenekleriniz açılacaktır. Özellikle Kova burcunun son günlerinde doğduysanız (15-20 Şubat civarı) veya ileri derece Kova burcunda Ay'ınız varsa bu tutulma hayatınızda önemli kararlar alacağınıza işaret eder. 



Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com










Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder