Astrolojide Karakter Algıları: Vosi/Vesi Yogaları

Vosi Yoga:
Doğum haritasında Güneş'in bulunduğu evden bir öncekinde bulunan Ay veya düğümler dışındaki gezegenler Vosi Yoga'yı oluşturur.

Örneğin 7.evde Güneş'i olan birinin 6. evinde Mars olması bir Vosi yogasıdır. Güneş'ten bir ev önde yerleşmiş gezegen, kişinin hayattaki başlangıçlarının doğasını gösterir. Örneğimizde Mars, 'zararlı' bir gezegen olduğu için bu kişinin başlangıçları hızlı, sert, zorlamacı, biraz aceleci ve dikkatsiz olabilir. Bu kişi işlerinde önce kendi yeteneklerine ve gücüne güvenir. Bu kişiyle ilk kez karşılaşan biri onun cesur, atak, kendi fikirlerinde ısrarcı, ama çok mantıklı biri olduğunu düşünebilir. 

6.evde Venüs yerleşmiş olsaydı kişinin bir işe başlamadan önce etraflıca düşündüğünü ve diplomatik davrandığını söyleyebilirdik. İlk kez karşılaşıldığında güzel huylu, saygılı ve hoşgörülü olduğu düşünülürdü. 

Bu arada, birden fazla gezegen Güneş'ten bir evvelki burçta yerleştiyse Güneş'e en yakın olanı dikkate almalısınız.

Vesi Yoga:
Doğum haritasında Güneş'in bulunduğu evden bir sonrakinde bulunan Ay veya düğümler dışındaki gezegenler Vesi Yoga'yı oluşturur. 

Örneğin 7.evde Güneş'i olan birinin 8. evinde Mars olması bir Vesi yogasıdır. Güneş'ten bir ev sonra yerleşmiş gezegen, kişinin hali hazırda elinde bulunan, devamlılığını sağlamak üzere elindeki değerlere nasıl davrandığını gösterir. Vosi Yogası ilk intibayı verirken Vesi Yogası'nı ancak kişiyi iyice tanıdıktan sonra fark ederiz. 

Örneğimizde Mars, 'zararlı' bir gezegen olduğu için bu kişi elindekilere, yanındakilere karşı sert, zorlamacı, ön yargılı ve dikkatsiz davranabilir. Kişilerle ve eşyalarla olan ilişkisi oldukça faydacı olabilir. Bu kişiyi ancak tanıdıkça bu özelliklerini fark ederiz. 

Bu kişinin 8.evinde Venüs yerleşmiş olsaydı kişinin sahip olduğu kişilerden ve nesnelerden memnun olabilen ve bunların devamlılığını sağlamanın önemini bilen, şükredebilen, diplomatik davranabilen biri olduğunu söyleyebilirdik. Bunu da ancak kişiyi tanıdıkça fark ederdik.

Bazen ilk karşılaşmamızda rahatsız olduğumuz ama tanıdıkça sıcak bulduğumuz kişilerin muhtemelen Güneş'inin önünde bir zararlı gezegen, Güneş'inin ardında ise bir yumuşak gezegen yerleşmiştir. Tam tersi durumlarda, yani ilk anda çok tatlı olan ama tanıdıkça huzursuz olduğumuz kişilerin de Güneş'inin önünde bir yumuşak gezegen, ardında ise bir zararlı gezegen yerleşmiştir. 

Not: Vedik yogaları 5000+ yıllıktır ve bütün ev sistemine dayalıdır. Kendi tecrübelerimden yukarıda bahsettiğim Vosi/Vesi yogalarının muhakkak ön veya arka evde olması gerekmediğini, aynı evde bile olsa Güneş'in önünde veya arkasında yerleşmiş olmasının da yettiğini söyleyebilirim. 


yesimarpat@gmail.com







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder