Astrolojide Zenginlik İşaretleri

Doğum haritamda maddi anlamda ne gibi şanslar gözüküyor?
Zengin olabilecek miyim?
Hayatım refah içinde geçer mi?

Aşk ve evliliklerden sonra en çok kazançlarla ilgili sorular alıyorum. Bu soruların cevabı bazı yogalarda gizli. Bunların en önemlisi ise Dhan veya Dhana Yoga diye bilinen gezegen yerleşimleridir. Dhan, Sanskrit dilinde refah anlamına gelen bir kelimedir. Dhana Yogası, refah işaretleridir.

Haritanızda en az bir adet dhana yoga varsa maddi anlamda şanslı kişilerden olabilirsiniz, en azından geliriniz ebeveynlerinizin ekonomik durumuna göre daha iyi olabilir ama haritanızda bu yogadan ne kadar çoksa o kadar daha 'zengin' ve 'refah' sahibi olursunuz.

Doğum haritasındaki 1, 2, 5, 9 ve 11.evler refahla ilgilidir. Çünkü:

1.ev= kişinin kendisidir
2.ev= kişisel çaba sonucu edinilmiş maddi birikimlerdir
5.ev= aniden veya şansa kazanılan büyük paralardır. Piyango gibi. Borsadan kazanılmış paralar gibi.
9.ev = şanstır. Allah'ın sevgili kulu olmakla ilgilidir.
11.ev = arzular ve büyük kazançlardır.

Dhana Yogası ne zaman oluşur?


1) Doğum haritasındaki 2. ve 11. evler kazançlarla ilgilidir. Bu iki evi 5.ve 9.evler takip eder. Bu evlerin yöneticilerinin yine bu evlerde olması birer dhana yogası, yani refah işaretidir.

Örneğin
Yükseleni Başak olan birinin 2.evi Terazi burcundadır.
Terazi burcunun yöneticisi Venüs, 2. 5. 9. veya 11.evlerdeyse bu bir dhana yogasıdır.

Venüs'ün bu evlerde yerleşmiş olması yetmez fakat. Venüs'ün düşük olduğu bir burçta, örneğin Başak'ta olması dhana yogasını zayıflatan bir durumdur. Venüs Boğa, Terazi veya Balık burcundaysa dhana yogası daha da kuvvetlenebilir.

Bu haritada Venüs'ün yerleştiği ev aynı zamanda refahın kaynağını gösterir. Venüs 9.evde yerleşmişse kişinin refah kaynağı yüksek eğitimden, yabancı ülkelerden gelebilir.


2) Doğum haritasındaki 1, 2, 5, 9 ve 11. evlerin yöneticileri kavuşum yaparsa bu kavuşumların her biri birer dhana yogasıdır.

Örneğin
Yükseleni Terazi olan birinin 2.evi Akrep burcundadır.
Akrep burcunun yöneticisi Mars'tır,
Bu kişinin 11.evi Aslan burcundadır.
Aslan burcunun yöneticisi de Güneş'tir.
2.ev yöneticisi Mars ile 11. ev yöneticisi Güneş doğum haritasında kavuşum yapıyorsa dhana yogası oluşturuyor demektir.

Bu kavuşum yine 1, 2, 5, 9 veya 11. evlerdeyse oldukça kuvvetli bir dhana yogasıdır. Güneş de Mars da düşük olmadıkları bir burçtaysalar ve birbirlerine ne kadar yakınsalar o kadar kuvvetli bir yoga oluştururlar.


3) Venüs, Kuzey Düğüm (Rahu) ve Jüpiter kendi doğaları gereği bolluk berekete sebep olurlar. Bu üçlünün 2, 9 ve 11.evlerde olması da birer dhana yoga oluşturur.

2, 9 ve 11.evler dünyevi arzularımızı tatmin ettiğimiz evlerdir. Başka dhana yogalarınız olsa bile Venüs, Rahu veya Jupiter'in en azından birinin 2, 9 veya 11.evlerin birinde düşük durumda olmadan yerleşmiş olması en azından kazandığınız parayı mutlu şekilde harcamanızı da sağlar. Yani, paranızın hayrını da görürsünüz. Diğer türlü diğer tüm dhana yogalar size sadece para kazandırır ama o parayı sadece biriktirtir ve hayırlı uğurlu günlerde harcayamayabilirsiniz.

Eğer Venüs, Rahu veya Jupiter bu evlerde ama güçsüz burçlardalarsa bu sefer çok para kazansanız da delice, mantıksız biçimlerde para harcar ve hiç birikim yapamayabilirsiniz.  

--

Astrolojide maalesef didaktik kural setleriyle ilerlemek çok zordur. Her şeyin bir 'ama'sı, bir istisnası vardır. Dhana yoga için bu istisnalar şöyle sıralanabilir.

1) Bütün bu kombinasyonların haritadaki varlığına odaklanmadan önce Ay'ın ve 1.ev yöneticisinin iyi durumda olup olmadığına bakmak gerekir. Ay ve 1.ev yöneticisi kişinin genel olarak iyiliğini gösterir. Bu ikili zor durumdaysa kişinin ne kadar dhana yogası olursa olsun istediği zenginliğe ulaşması zordur.

Bir gezegenin iyi durumda olup olmadığı o gezegenin bulunduğu eve, bulunduğu burca ve diğer gezegenlerden aldığı açılara göre değişir.


2) Bazen doğum haritasında yoktur ama Navamsa haritasında dhana yogalar mevcuttur. Bu durumda kişi ancak orta yaştan sonra refaha kavuşur. Zira Navamsa haritasının doğası kişinin hayatının olgun yıllarında öne çıkar.


3) Gezegen dönemleri (dasalar) ve transitler de refahın size ne zaman geleceğini gösterir. Dhana yogalarını içeren gezegenlere ait dasalar yaşıyorsanız ve Jupiter ve Saturn transitleri de sizi kayırıyorsa o vakitlerde kazancınız ve birikimleriniz artar. Doğum haritası bir kilitse dasalar ve transitler, o kilidin anahtarıdır. Ne kadar değerli bir kilidiniz olursa olsun anahtarınızın elinizde olmadığı zamanlarda kısmet kapıları kapalı kalmaya devam eder.

Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

  1. merhabalar, 2. evimde bulunan aslan ve saturn kotubiseymi? yada 11. evde boga ve 5. vinyoneticisi mars, 5. evde akrep ve 11. evin yoneticisi venus olmasi baglanti herhelde peki zenginlikmi demek?

    YanıtlaSil
  2. 2. evde bulunan saturn ve aslan bu kotu biseymi? yada 11. evimde bulunan boga ve 5. evin yoneticidi mars ve 5. evimdede akrep ile 11. evin yoneticisi venus var bu ginlikmi?

    YanıtlaSil
  3. Vediğe göremi bu işaretler bakıyoruz yoksa batı astroloji sine göremi

    YanıtlaSil