Evlilik Zamanı ve Eşin Özelliklerine Dair Çalışma Örneği

Aşağıda vedik astroloji prensiplerince hazırlanmış bir evlilik zamanı bulma çalışması metnini görebilirsiniz. Metindeki gezegen yerleşimlerini örnek amaçlı gelişigüzel yazdım. Gerçek bir haritadan derlenmemiştir. 
Doğum haritasının durumuna göre ilişki zorlukları kısmı oldukça uzun açıklamalara da ihtiyaç duyabilir.



1.KISIM
İLİŞKİ ZORLUKLARI

Evlilik konusunda zorluklar çıkarabilen yerleşimleriniz var. Bunlarla çatışmak yerine bunları kabullenmenizi ve bunlar varken, şartlar böyleyken neler yapabilirim'e odaklanmanızı öneririm. Böylece aynı sorunlarla devamlı karşılaşmak durumunda kalmazsınız. 

7. Evin Hikayesi
7. ev astrolojide evliliğin evidir. 

4.evinizdeki Mars, 7.evinize görünüm yapar. 
1. evinizdeki Satürn de 7.evinize görünüm yapar. 

Mars ilişkilerde öfke, stres veya acı verebilen durumlar verebilirken Satürn ilişkilerin ilerlemesini geciktirebilir. 
Bunlara rağmen yararlı görünümler gecikmeler ve stresli süreçlere rağmen nihayetinde durumu kurtarabilir. 

İlişkilerin gezegeni diye bilinen Venüs, doğum haritanızda 1.evde yerleşerek 7.evinizdeki Mars ve Satürn etkilerine, yani zararlılara, yararlı bir görünüm yapıyor. 
Şanslı gezegen Jüpiter de 11. evinizden 7.evinize görünüm yapıyor. 
Yani 7.evinize görünüm yapan iki zararlıya karşılık iki yararlı etkisi durumu kurtarıyor. 

7.ev kapısında vedik sistemde Koç burcunda bir Ay var. Bu Ay'ın nakşatrası Aswini. 1. ayaktadır. 
Aswini 1.ayaktan aşırı hareketli ve yerinde duramayan kişiler çıkar. 
Aswini Güney Ay Düğümü (ketu) etkisi altındadır. Yani adeta 7. evinizde Güney Ay Düğümü var gibidir. Koç (yöneticisi Mars) burcundaki bu Mars-iyen Ay sayesinde 7. evinizde adeta Mars ve Güney Ay Düğümü kavuşmuş gibi olur. Özetle ilişkilerinizde uzun süren gerginlikler çok sık tecrübe edilebilir. 


Navamsa Haritasında Düşük Venüs
Vedik astrolojide aklınıza gelen her şeyin/durumun bir haritası vardır. Evlilik/ilişkiler için de Navamsa adı verilen D9 haritasına bakarız. Bu harita, doğum haritanızın yükseleninden itibaren her burcu 9 parçaya bölerek bulunur. Bunun sonucunda doğum haritanızla alakası olmayan yeni bir harita ortaya çıkar.  
Bu yeni -yani Navamsa haritasında- ilişkilerin gezegeni olan Venüs, Başak burcunda düşük durumdadır. 

Navamsa haritasında ilişkiler gezegeni Venüs kuvvetliyse kişi uygun yaşlarında, mutlu olduğu evliliğe/partnerliğe kavuşurken düşük durumdaki Venüs, kişiyi evliliğe/partnerliğe dair devamlı bir seçim yapma modunda bırakabilir veya yanlış seçim yapmaya meyilli hale getirir. Bazen iyi bir seçim bile yapmış olsa zaman içinde yaptığı seçimle iç barışını kaybeder. Beraber olduğu kişiyi sıklıkla eleştirebilir. Partneriniz kendini düzenli olarak hakarete uğruyor gibi hissedebilir.  

Sizin navamsa haritasındaki özellikle eş/sevgili seçimlerinizi gösteren, seçtiğinizle de barışık olmayı gösteren Venüs, Başak burcunda düşüktür. Venüs'ün düşüklüğünü aşmak çaba gerektirir. Çünkü aslında bu sadece eş/sevgili seçiminde de değil, hayatınızı anlamlı hissetmek için de bunu aşmak lazım gelen bir durumdur. Özetle Venüs düşüklüğü yüzünden sadece partnerlikte de değil ama en çok ilişkilerde iyi seçim yapmak ve seçtiğinizle ruhunuzun barışık kalmasında zorlanırsınız.

Bunu nasıl aşabileceğinizi astroloji söyleyemez. Bizler sadece teşhis yapabiliriz. Bunu çözmek istiyorsanız kendinizi ikna/tedavi etmeli veya psikolojik danışmanlık almalısınız. Kadersel okuma yapın derseniz, ben çaba sarf etmeyeceğim, her neyse halim çıksın derseniz yüz evlilik yapsanız da, kralla evlenseniz de memnuniyetsiz hissedeceğinizi söyleyebilirim. Mükemmeli, kusursuzu aramayı bırakmalısınız. Partnerden yana mühim arızalar yoksa, ilişkinize şans vermeye devam etmelisiniz zira dışarıdan bir gözle bakıldığında ufak tefek pürüz ve kusurlara çok takılıyor veya onları büyütüyor olma ihtimaliniz vardır. 


2.KISIM 
ZAMANLAMA HESABI
Aşağıdaki dönemlerde evlilik şansınız yüksek:

1) Vimshottari Dasa: Satürn/Jüpiter: Mart 2021- Mayıs 2023 aralığı
Satürn: Doğum haritasının 1.ev yöneticisi 
Jüpiter: Doğum haritasında 7.eve görünüm yapar. Navamsa haritasında yükselen burçtadır. 

Yukarıda bahsettiğim zaman aralığını daraltmak adına diğer evlilik tetikleyicileri şöyle (bu detayda yazılı göndermesem bile hesabın içeriği budur):
  • Jüpiter'in evlilik noktasıyla (vivaha şaham) teması: Mart 2022 
  • Transit Jüpiter ve Satürn'ün beraber 1.eve /7. eve/ 1.ev yöneticisine/ 7. ev yöneticisine etkisi: Aralık 2021- Nisan 2022
  • Jüpiter'in doğum haritasındaki 7.ev yöneticisi Mars'la teması: Ocak 2022
  • Darapada (akrep) burcunda tutulmalar: 2022
  • Transit Jüpiter'in Venüs'e görünümü: Mart-Nisan 2022
Evlilik zamanınızın Mart-Nisan 2022 olması muhtemel. 

------
Bu kişiyle tanışma ortamı manasında 5.ev etkileri var. Bu da aslında müstakbel eşinizle şu ortamların biri etrafında tanışacağınız anlamına gelir.   

  • eğlence ortamında - parti, davet, bar, kumarhane, konser, vs
  • çocukların ve gençlerin yoğun olduğu bir yerde - okul gibi
  • hobi / sanat faaliyetleri yürütülen bir yerde


3. KISIM 
NASIL BİRİ? 
Darakaraka Merkür Magha nakşatrasında 1. ayağında / Navamsa'da Bharani nakşatrasında.:
Darakaraka Merkür, eşin yaşça sizden biraz küçük veya küçük değilse bile çok hareketli, ziyadesiyle genç ruhlu olduğunu gösterir. 
Magha nakşatrası tam bir lider ruhtur. Baskın, servis görmeyi seven, lafının üstüne laf söyletmeyen paşalar gibi bir insan.
Paraya önem vermez. Çünkü muhtemelen doğuştan varlıklı bir aileden gelir. 
Mühim insanları tanır. Yüksek egoludur.
Yüksek pozisyonda, makam sahibi biridir.Hukukçu veya yönetici de olabilir. Aile işini de yapıyor olabilir; babasıyla aynı meslekten de olabilir. 
Ailesine çok düşkündür ama bu biraz sülalesinin saygınlığına düşkünlük gibidir. Öyle annesinin kucağına düşkünlük gibi değil. 
Dikkatleri üzerine çekmeyi sever. Bunu yaratıcı bir faaliyetiyle (sahneye çıktığı durumlarda) karşılıyor olabilir. 


Yeşim Arpat
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder