Venüs Başak Burcunda


Venüs, ilişkilerin gezegenidir. İlişkiler ise ancak 'kazan-kazan' durumlarında uzun soluklu ve ideal olur. Kuvvetli bir Venüs, her iki tarafın da kazandığı ilişkiler yaratmayı tercih eden bir gezegendir. Kuvvetli Venüs, istediği şeyi elde etmek için karşı tarafın da rızasını alır ve onun da çıkarlarını gözetir. 

Venüs, Başak burcunda düşüktür. Bu burçta düşük olması ilginçtir aslında. Zira Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür, Venüs'ün dostudur. Gezegenlerin dostunun burcunda düşük olması durumunu ilginç bulurum. Bunu şu şekilde açıklayabiliriz ama:


Merkür meraklıdır ve ilginç bulduğu şeylere yönelir. Devamlı oynayacağı oyunlar, pratikler, uygulamalar peşindedir. Merkür'ün burcu olan Başak'ta yerleşmiş bir Venüs, kazan-kazan durumları yaratmaktan ziyade kendi tatminsizliğini başka yerlerde meraklı bir şekilde arar. Başak burcunda yerleşmiş bir Venüs bu sebeple aldatmaya meyillidir. Zira ilişkisinde tatmin bulamaz ve ilişkinin yerine koyacağı başka pratikler arar. Başka insanlarla beraber olarak aldatabileceği gibi başka şeylerle fazlasıyla ilgilenerek eşinin istek ve ihtiyaçlarını gözardı edebilir. Örneğin ilişkisinde tatmin olamayan Başak Venüs, kendini ilgi ve merak alanlarına adayabilir. Spora meraklıysa ilişkisine neredeyse hiç vakit ayırmayarak sporla ilgilenerek eşini 'aldatır'. Venüs'ü Başak burcunda yerleşmiş kişilerin, özellikler erkeklerin (çünkü Venüs, erkeğin haritasında kadınını gösterir) genellikle birden fazla evliliği olur. 

Başak burcundaki Venüs, ilişkisindeki tatminsizliğin sebebini de genellikle eşinde görür. Eşi hiçbir zaman yeterince iyi değildir. Çünkü eşi yeterince iyi olsaydı, Başak Venüs, tatminsizlik hissetmeyecekti. Bu sebeple eşini ve sevdiklerini sözleriyle çokça yıpratır, onları sık sık eleştirir. 

İkizler burcu da Merkür'e ait bir başka burçtur ama Venüs, İkizler'de Başak'ta olduğu gibi tatminsiz değildir. Çünkü İkizler iyi bir anlaşmacı, uzlaşmacı ve konuşmacıdır. İlişkilerde uzlaşmayı Başak'a göre daha iyi becerir. 

Venüs, Terazi ve Balık burcunda kuvvetlidir. Bu burçlarda yerleşmiş bir Venüs, herkesin kazandığı, herkesin razı olduğu durumlar yaratmayı iyi becerir. Sevdikleriyle daha fazla beraber olmak ister ve onlarla daha fazla beraber olmanın yollarını açar. Onların da hoşlanacağı ve dolayısıyla kendileriyle daha fazla vakit geçirmek isteyeceği fırsatlar yaratır.     



Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan başka durumlarınız da olabilir. 




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder