Merkür Venüs Kavuşumu

Merkür ile Venüs kavuştuğunda hayat eğlenceli ve hareketli olabilir. Ortamın eğlencesi kaçtığında da, yani ortam gerildiğinde veya işler yolunda gitmediğinde Merkür Venüs Kavuşumu olan kişiler işleri yoluna sokmak veya başka bir yola girmek için elinden geleni de yapar. 

Merkür Venüs kavuşumu, kavuşumun olduğu eve ait konularda beceri, merak ve doğal yetenek getirir. Örneğin 3. evdeki bir kavuşum, kişiye iyi hesap yapma, iyi iletişim kurma becerileri getirirken 7. evdeki bir kavuşum kişiye insanlarla iyi kaynaşma becerisi getirir. Bu kişilerin ilişkiye girdiği insan sayısı (gönül ilişkisi veya sohbet/muhabbet ortağı) kabarık olabilir. Merkür Venüs kavuşumu olan kişilerin yetenekli olduğu alanlarla ilgili girdiği sıkıntıyı fazla uzatmaz, huzuru kaçsa da alternatif bir çözüm arayışına girer. Bu sebeple 7.evdeki kavuşum sıkıntıya giren gönül ilişkisini uzatmaz. Kendine yeni bir ilişki bulmakta çok beceriklidir.   

Merkür de Venüs de rajasik gezegenlerdir. Yani yaratıcı, aktif, ihtiraslı, eğlenmeyi seven ve keyif alma motivasyonuna sahip gezegenlerdir. Kişinin başkalarıyla yakınlık ve mukayese kurmak istediğine işaret eder. Maddi ve dünyevi başarı odaklıdırlar. Bu sebeple kolay tatmin olmazlar. Hep daha farklısını ve daha fazlasını arayabilirler. Diğer yandan detaylara da çok girebilirler. Bazen kendilerini detayda kaybolmuş ve büyük resmi kaçırmış bulabilirler. <

Özellikle Vedik astrolojide, Merkür Venüs Kavuşumu aynı eşle iki kere evlenmeye de işaret edebilir. Çünkü Merkür 'çifte' yapar. Aynı eşi (Venüs) iki kere karşınıza çıkarabilir.


---
Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan/kuvvetlendiren başka durumlarınız da olabilir. 


İletişim: 

yesimarpat@gmail.com








Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder