Güneş Merkür Kavuşumu

Güneş, tehditkar, ürkütücü olabilen bir gezegendir. Çünkü Güneş, kraldır, otoritedir, hakimdir. Halktan biri olarak kral karşısına çıkarılmak nasıl insanı tedirgin edebilirse Güneş'le kavuşan gezegenlerde 'hata yapmamalıyım' vari bir tedirginliğe sebep olabilir. Sıradan vatandaş, kralın karşısında sesini yükseltmeye, sesini duyurmaya veya rahatça isteklerini açıklamaya çekinebilir. Merkür de Güneş'le kavuştuğunda sesini çıkarmaya tedirgin olabilir. Kralın huzurundan kovulma veya cezalandırılma tehditi altındadır. Bazen bu tedirginlik yanlış şeyler söylemesine sebep olabilir. 

Güneş Merkür Kavuşumu olan kişiler istedikleri veya ihtiyaçları olan şeyi açıkça talep etmeye çekinebilirler. Geçmişlerinde talep ettikleri bir şey reddedilmişse bu kötü tecrübelerine dayanarak bir daha bir şey talep etmeye çekinir hale gelmiş de olabilirler. Reddedilmek onlar için çok acı olmuş olabilir. Bu duyguyu bir daha yaşamamak  adına isteklerini duyurmamaya çalışabilirler.   

Güneş Merkür Kavuşumu olan kişiler ikili ilişkilerinde (arkadaşlık veya sevdikleriyle olan ilişkilerinde) ihtiyaçlarını talep etmekte zorlandığından, dolayısıyla ihtiyaçları giderilemediğinden mutsuz olabilirler. Özellikle ilişkilerinde sınırları belirlemek konusunda zayıftırlar. Merkür, sınırları, çerçeveleri çizen, kuralları koyan gezegen olarak, Güneş'e çok yaklaştığında yanarak zayıflar, doğru sınırlar, kati çerçeveler çizemez. Sınırı aşan kişilere pek sesini çıkaramaz. Sadece zamanla, ancak sınır ihlali durumunun suyu çıktığında ani ve şiddetli bir tepki koyabilirler. 

Güneş ve Merkür kavuşumu 5.evde gerçekleşir veya yanlarında Ay Düğümlerinden biri de yerleşmişse isteklerde bulunma, sınırlar koyma durumları daha da vahim hale gelebilir. Güney Ay Düğümünün eşlik ettiği bir Güneş Merkür Kavuşumunda kişi istediği şeyi ifade etmekte güçlük çeker. Çok şeyi içine atar, alttan alır, beklentilerini sıfırlar ve zaman zaman da olsa öfkesini ve mutsuzluğunu öfkeli biçimde dile getirir. Bu kişiler neye ihtiyacları olduğunu mizahi yolla dile getirir. Kuzey ay düğümü ile kavuşmuş bir Güneş ve Merkür ikilisinin ise devamlı bir talebi vardır ve istediği şeyi elde etmek için kötü veya daha az etik yollara da başvurabilir.      







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Yazıyı birebir yaşıyorum... inanamıyorum eskiden hiç inanmazdım astrolojiye, anlamazdım yani ama her gün yeni şeyler okudukça şoklar yaşıyorum. Mükemmel bir yazı olmuş emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Önemli bilgilerdi, çok faydalandım. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil