Neptün Transitleri


Neptün, ağır hareket eden bir gezegendir. Güneş etrafındaki turunu 168 yılda tamamlar. Bir burçtan geçişi ise 14 yıl sürer. Bu ağır hareketinden dolayı Neptün'ün doğum haritanızdaki bir gezegen üzerindeki transit etkisi 2 yıl kadar sürer.

Neptün, doğası gereği koruyucudur. Mevcut durumu korur, yani Vişnu’dur. Ama form ve şekil değiştirici etkisi vardır. Yani, Neptün, transiti esnasında etkilediği gezegenlerin kendilerine ait özelliklerini yok etmez, sadece şekillerini değiştirir. Örneğin, transit Neptün, doğum haritanızdaki Venüs’ünüze kavuştuysa veya Venüs’ünüze kare/karşıt açı yapıyorsa hissettiğiniz aşk yok olmaz. Aşk hep vardır. Ama bu aşkı artık bir başka kişiye veya bir başka konuya karşı hissedersiniz. Aşk, duygu olarak vardır ama şekil veya yön değiştirmiştir. Aşk enerjisi yok olmamış, bir başkasına yönelmiştir. Bu transit, sevdiğimiz kişiyle sevgimizi yaşayamıyoruz diye bir başkasını sevmemizi sağlayabilir.  Bize eskiden mutluluk veren durumlar veya kişiler, Neptün transitleri esnasında etrafımızda olmazlar. Ya yok olmuşlardır, ya da bize artık eski hazlarını vermiyorlardır. Bir şekilde duygusal olarak onlara ulaşmamız imkansız hale gelmiştir. Neptün, işte bu mutluluk, umut, aşk gibi hislerimizin başka şekillerde, başka bünyelerde yer almasını ister. 

Doğum haritasında Neptün’ü ve Venüs’ü kavuşum halinde veya kare/karşıt görünümlü olan kişiler için ise bu sevgi şekillerinin değişimi hayat boyu süregelebilen bir tema haline gelir. Bu kişi çok sayıda kişiyi sevebilir veya Venüs’ün durumuna göre çok sayıda kişiye şefkat besleyebilir ve birçok kişiye fedakarca kol kanat gerebilir. 

Örneğin, Mars, üretken olmak isteyen bir gezegendir. Neptün Mars’a transit yaptığında üretkenliğimizin şeklinin değişmesi zamanı gelmiştir. Enerjimizi harcadığımız konular yeterince sonuç vermez olmuşlardır. Enerjimizi daha üretken yerlere yöneltmemizin zamanıdır. Eğer eski üretim şekillerine veya biçimlerine takılırsak bu transit de oldukça zorlayıcı olabilir. Hayatımızı saat tamir ederek kazanıyorsak, artık saat değil, belki de elektronik alet tamir etmemizin zamanı gelmiştir. Sadece saat tamir etmek istersek bu transit esnasında zorlanabiliriz. Saat tamiri eskisi kadar kazançlı olmayabilir. Belki de saat tamir etmekten gerçekten bıkmışızdır. Saat tamirine dair harcadığımız her mesai bize zul gelmeye başlar. 'Tamir etmek' yine daimdir ama başka bir şeyi tamir etmeye başlamanın zamanıdır.  


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder