Burçlara göre Merkür Gerilemesinin Etkileri



Senede üç dört defa, üçer haftalık sürelerle gerileyen Merkür, 21 Ocak ile 11 Şubat arasında 2015’teki ilk gerilemesini Kova burcunda yapacak. Merkür gerilerken çeşitli aksaklıklar, terslikler ve ertelemeler yaşayabiliriz. Bu yüzden Merkür gerilemesi döneminde yeni başlangıç yapmak, o işin uzun vadede sürekli aksayabileceğine ve iyi bir ivme alamayacağına veya daha sonra karar değiştirebileceğinize işaret eder. Daha evvel başlamış işleri tamamlamak ve yanlışlarını düzeltmekte hiçbir sıkıntı yoktur. Zaten Merkür gerilemesi esnasında hayat durmak durumunda değildir. Sadece yeni şeylere başlamak konusunda ekstra dikkatli olmakta fayda vardır.



21 Ocak ile 11 Şubat arasında Kova burcunda gerileyen Merkür, yükselen burcunuza göre yerleştiği evlerde, o evlerle ilgili konularda çeşitli aksaklıklar çıkarabilir. Bunlar özetle şöyledir:

Yükselen KOÇ:
Merkür, sosyal hayatınızı, arkadaşlarınızı, hayat hedeflerinizi temsil eden 11.evinizde gerileyecek. Arkadaşlarınızla, dostlarınızla, iş çevrenizle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Bu kişilerle birbirinizi yanlış anlayabilirsiniz. Büyük bir hayat planınızın detaylarında, uygulamasında sıkıntı çıkabilir. Terfi veya maaş zammı beklentilerinize dair görüşme yapmamanızı tavsiye ederim.

Yükselen BOĞA:
Merkür, kariyerinizi, sorumluluklarınızı ve itibarınızı temsil eden 10.evinizde gerileyecek. Bir yöneticinizle aramızda birbirimizi yanlış anlamalarla ilerleyen bir meselemiz olabilir. Eski bir amirinizle tekrar temasa geçebilirsiniz, eski iş yerinize, işinize geri dönebilirsiniz. Sorumluluklarınızın gerektirdiği eforları sarf edemeyebilirsiniz.

Yükselen İKİZLER:
Merkür, macera ihtiyacınızı, yabancı ülkelerle ve yabancılarla ilişkinizi, derslerinizi, hukuki işlerinizi temsil eden 9.evinizde gerileyecek. Yabancılarla iletişiminizde sorunlar yaşanabilir. Yurtdışı seyahatlerinizde terslikler ve ertelemeler çıkabilir. Derslerinizi anlamakta sorun yaşayabilirsiniz. Üzerinde hiçbir tecrübenizin olmadığı yepyeni bir projeye başlamak için 11 Şubat’ı bekleyin.


Yükselen YENGEÇ:
Merkür, zor meselelerinizi (örneğin ağır hastalık, ameliyat, işsizlik, travma, boşanma, gibi) borç ve alacaklarınızı temsil eden 8.evinizde gerileyecek. Hep ertelediğiniz bir borcu veya unuttuğunuz bir ödemeyi yapabilirsiniz ama bu meselelerinizle ilgili yanlış anlamalar, eksik bilgiler ve normalden daha tedirgin olduğunuz bir süreç sizi bekliyor. 


Yükselen ASLAN:
Merkür, zor meselelerinizi sevgilinizi, ortağınızı, eşinizi, sevdiğiniz kişileri temsil eden 7.evinizde gerileyecek. Hep ertelediğiniz bir ortaklık, evlilik, biriyle beraber olma kararını alabilirsiniz. Eski sevgiliniz hayatınıza tekrar girebilir. Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde yeni başlayan ilişkilerin uzun süreli olmasını beklememelisiniz. 


Yükselen BAŞAK:
Merkür, zor meselelerinizi rakiplerinizi, borçlarınızı, sağlığınızı, iş arkadaşlarınızı ve iş/ofis ortamınızı temsil eden 6.evinizde gerileyecek. İşin iyi tarafı, hep ertelediğiniz bir tedaviyi veya diyeti uygulama kararı alabilirsiniz. Yarım kalmış tedavi veya kürümüzü tamamlayabilirsiniz. Yarım kalmış başka düzenleme gerektiren işleri tamamlayabilirsiniz.  Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde yeni kararlanan işlerin, rutinlerin veya sağlık programlarının, diyetlerin uzun süreli devamını beklememeliyiz. 

Yükselen TERAZİ:

Merkür, ilham perilerinizi, özgüveninizi, eğlencenizi, yaşam sevincinizi, aşklarınızı, entelektüel çabalarınızı, çocukları ve gençleri, kendi başınıza yaptığınız tüm işleri temsil eden 5.evinizde gerileyecek. Adeta oyuncağını kaybetmiş çocuklar gibi olabilirsiniz.İşin iyi tarafı, hep ertelediğiniz bir kutlamayı düzenleyebilirsiniz. Çocuk sahibi olma kararını hep ertelediyseniz bu aralar bu kararı verebilirsiniz. Yarım kalmış hobi faaliyetlerinizi tamamlayabilirsiniz. Yarım kalmış başka keyifli işleri de tamamlayabilirsiniz.  Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde yeni başlayan hobilerin, eğlence ve zihinsel faaliyetlerin uzun süreli devamını beklememelisiniz. 

Yükselen AKREP:

Merkür, evinizi, ev eşyalarınızı,  ailenizi, aile bildiğiniz yakınlarınızı, annenizi, derin duygularınızı ve midenizi temsil eden 4.evinizde gerileyecek. Yaşamınızın en mahrem konularında, derin duygularınızda dalgalanmalar yaşayabilirsiniz. İşin iyi tarafı, hep ertelediğiniz bir ev tadilatı, ev eşyası alımı, ev taşınması, alımı/satımı gibi konuları çözebilirsiniz. Yarım kalmış bir aile işini tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde yeni başlayan ev, yuva ve özel hayatınızla ilgili faaliyetlerin uzun süreli devamını beklememelisiniz. 

Yükselen YAY:

Merkür, sözlü yazılı her türlü iletişinizi, ulaşımınızı, ticaret konularınızı, elektronik eşyalarınızı, yakın akraba ve sık görüştüğünüz kişilerle kişisel eforlarınızı temsil eden 3.evinizde gerileyecek. İletişim ve ulaşım sorunlarını en çok Yaylar yaşayacaktır. İşin iyi tarafı, hep ertelediğiniz bir elektronik eşya veya araç alım/satımı, bir ticari kontrat, bir ileti/not hazırlanması, bir sunumun hazırlanması gibi konuları çözebilirsiniz. Yarım kalmış bir kontratı veya evrak işini tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde yeni başlayan ticari ilişkiler veya kişisel eforlarınıza dayalı faaliyetlerin uzun süreli devamını beklememelisiniz. 

Yükselen OĞLAK:

Merkür, bütçenizi, paranızı, gelirinizi, giderinizi, maddi güvencelerinizi, aile kaynaklarını temsil eden 2.evinizde gerileyecek. Maddi sorunları en çok Oğlaklar yaşayacaktır. İşin iyi tarafı, hep ertelediğiniz bir harcamayı ve satın almayı hayata geçirebilirsiniz. Yarım kalmış bir alışverişi tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde ilk kez yapılan alışverişler veya gelir getirmesi umut edilen faaliyetlerin uzun süreli devamını beklememelisiniz. 


Yükselen KOVA:
Merkür, kendinizle ilgili neredeyse her konuda sizi temsil eden 1.evinizde gerileyecek. Merkür’e has iletişim, ulaşım, analitik hesaplar, ticaret, zeka gerektiren her türlü kişisel eforlara dair terslikleri en çok Kovalar yaşayacaktır. İşin iyi tarafı, hep ertelediğiniz bir kişisel konuyu artık hayata geçirebilirsiniz. Yarım kalmış bir sunumu, görüşmeyi, sözleşmeyi tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde ilk kez verilen sözler veya uzun sürmesi umut edilen faaliyetlerin devamlılığını beklememelisiniz. 

Yükselen BALIK:

Merkür, büyük harcamalar, gizli meseleler, merhametiniz ve ruhsal durumunuzla ilgili sizi temsil eden 12.evinizde gerileyecek. Çıkmak istediğiniz bir tatile çıkamayabilir veya çıktığınız tatilde terslikler yaşayabilirsiniz. Uzak yerlere seyahat etmekte sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Birtakım sırları açıklamak durumunda kalabilirsiniz. İşin iyi tarafı, hep ertelediğiniz bir tatile çıkabilirsiniz. Yarım kalmış bir araştırmayı tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte ertelenmiş veya eskiden yaşanmış şeyleri tekrar etmekte bir sakınca yok ama bu dönemde yeni başlayan araştırmaların veya iyi niyetli yardım faaliyetlerinin devamlılığını beklememelisiniz. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder