Saturn Yay Burcunda

5 Ekim 2012'den beri Akrep burcunda ilerleyen Satürn, 23 Aralık 2014'te Yay burcuna geçiyor. Akrep burcundaki her gezegen değiştirmek ve dönüştürmek ister. Akrep burcu doğası gereği öldürür ve yeniden başka biçimlerde doğurur. Bu dönüşüm Satürn'ün elindeyken bayağı ağır sınavlardan geçirerek dönüşümünü, evrimini tamamlatır.

Satürn'ün Akrep burcundan geçişi esnasında, yani geçtiğimiz iki yılda oldukça sert gezegen açıları da gerçekleştiği için hatırı sayılır zorluklara sebep olan, kendi adımıza unutulmaz dersler çıkararak başkalaşım geçirdiğimiz bu dönem 15 Haziran 2015 ile 17 Eylül 2015 arasında Satürn'ün gerileyerek tekrar Akrep burcuna girecek olmasıyla geçtiğimiz iki yılın olaylarına son bir düzeltme yaparak sona erecek. Satürn, Akrep burcuna 2041 yılına kadar bir daha uğramayacak. 

Satürn Yay burcundayken toplumlar daha muhafazakar eğilimler gösterebilir. Yeniliklere görece daha az kapalı, daha dindar olabilirler. Bu sebeple din ve yaşam alanları konusunda düzenlemeler getirilebilir. 

Özellikle yabancı dilde eğitim ve dini eğitim konularında kurallar ve düzenlemeler uygulanabilir. Dinin ve fikirlerin disiplinli bir şekilde yayılmasını destekleyen Yay Satürn'ü, uluslararası ticaret, basın-yayın, turizm, ulaştırma konularına da sıkı kurallar getirilmesini sağlar. Hukuki konularda da yapısal düzenlemeler sağlanır. 

Yay burcundaki Satürn, disiplinli bir şekilde ders çalışmayı, iş amaçlı seyahat ve ticareti destekler. 

Daha önce 1839 yılında ilk anayasamız, Tanzimat Fermanı çıkarken, 1867'de yabancı dilde eğitim veren ilk yabancı okul Galatasaray Sultanisi açılırken, 1870'de yurtdışına ilk kez eğitim amaçlı öğrenci yollanırken, 1897'de muhalif Jön Türkler mahkeme kararıyla yurtdışına sürülürken, 1928 yılında anayasadan Türkiye Devleti'nin dini İslamdır ibaresi çıkarılırken, 1959'da Yüksek İslam Enstitüleri kurulurken, 1985 yılında İmam Hatip liseleri tekrar açılırken Satürn Yay burcunda ilerliyordu.

Toplumlar bir yana, kişiler bazında Satürn, onların özellikle yükselen burçlarına göre onları farklı konularda etkileyecektir. Bu konuların neler olduğunu aşağıdaki videoda yer alan yorumlarımdan öğrenebilirsiniz.




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. tarihler özellikle TÜRKİYE için çok ilginç tesadüfler içeriyor..

    YanıtlaSil