Koç Burcu: Eylül 2014

İşlerinin ve sağlığının yolunda gittiği ve ikili ilişkiler gündeminin yoğun olduğu, değişik aktiviteler deneyeceğin bir ay olacak.

Merkür, Eylül ayının çoğunu Terazi burcunda, Koç’un ikili ilişkilerini ilgilendiren 7.evinde geçirecek. Merkür, Terazi burcunda her meselenin iyi ve kötü tarafını tartıp biçmene sebep olur. Bunu yaparken kendi ihtiyaçların kadar başkalarının ihtiyaçlarını da gözettiğin adil bir duruşun da olur. Farklı bakış açılarından olayları değerlendirdiğin için kararsızlıklar yaşaman da mümkün. Başkalarıyla işbirliği ve ortaklıklar kurma konusunda istekli olacaksın. Bu dönemde kendini en iyi yüz yüze görüşerek ifade ediyorsun. Geçmişini anlatmaktan rahatsızlık duymadığın samimi kişilerle beraberken kendini daha rahat hissedeceksin. Onlarla konuştukça fikirlerin netleşecek. Bu dönemde danışmanlık, hakemlik, halkla ilişkiler temalı meslek sahipleri başarılı olabilir. Başka meslek gruplarından olan kişiler de kendi mesleklerinin ikili ilişkiler veya ortaklıklar gerektiren yaklaşımlarında başarılı olacaklardır. Karşındakine tavsiyeler vermek veya partnerinle arandaki meseleleri çözmek için kelimelerin gücünden faydalanabilirsin. İkna becerin her zamankinden çok daha üst bir seviyeye çıkar. Evlilik kararı veya hazırlıkları üzerine konuşmalar da yapabileceğin bir dönem.

9 Eylül’de Balık burcunda 12.evinde yaşanacak dolunay civarındaki günlerde kendini daha durgun ve içine kapanık hissedebilirsin. Dolunay zamanında, Güneş, Ay’ın tam karşısındaki 6.evde yer alır. Bu ev de günlük işlerin ve yapılması gerekenlerin içinde olduğundan günün hayhuyundan kurtulmak ihtiyacını daha çok hissedebilirsin. Bu birkaç günlük dönemi dinlenerek geçirmen sana iyi gelecektir. Aynı zamanda sırların da evi olan 12.evde yaşanan Dolunay, bazı sırların açığa çıkmasına da sebep olabilir. Hiç haberin olmadan ilerlemiş bir konudan bu dönemde haberdar olabilirsin. Belki sen de sakladığın bir sırrı açığa çıkarabilirsin. O yüzden dikkatli düşünerek konuşmanda fayda var.  

Bu dolunay, Ay’ın sonbahar başlangıcına en yakın dolunay olduğu için astrolojide buna Hasat Ayı da denir. Bu adı almasının sebebi dolunayın gece ortalığı aydınlatması sayesinde çiftçilerin gece geç saatlere kadar çalışmasına olanak vermesidir. Bu ay, bu sebepten çeşitli konuların tamamlanması, bitirilmesi ve kapanması için son fırsatları sunar. Bu dolunay aynı zamanda Ay’ın dünyaya çok yakın olduğu ve gökyüzünde çok büyük halde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da diğer dolunaylara göre daha çok etkilenebilir. Dolunayın Balık burcunda, üstelik yara saran Şiron’la kavuşumda gerçekleşecek olması çevrene karşı aşırı hassas ve fedakar olabileceğini gösteriyor. Çevrenin acısı, adeta senin acın haline gelebilir. Bu günlerde fedakarlık uğruna kendini kurban etme psikolojisine de girmen mümkün olsa da sabahın erken saatlerinde gerçekleşecek olan dolunaydan hemen sonra Başak burcunda doğacak olan Güneş sayesinde daha mantıklı davranabilirsin. Kapanışları getiren dolunay, kendini üzme pahasına taşıdığın duygu yüklerini üzerinden atmanı sağlayacaktır.        

Venüs, Koç’un ikili ilişkilerini temsil eder. Venüs, Eylül ayının çoğunu Başak burcunda Koç’un 6.evinde geçirecek. 5 Eylül’e kadar aşk keyifli bir uğraşken 5 Eylül’den sonra, ay sonuna kadar daha ciddi ve üzerinde titizlikle durulması gereken bir konuya dönüşebilir. İş arkadaşlarından biriyle veya iş ortamında tanışacağın biriyle romantik bir başlangıç yapabilirsin. Sağlığınla ilgili alman gereken bir tedaviyi veya ameliyatı bu dönemde yapman bu işlemlerin yan etkilerini çabucak atlatmanı da sağlayabilir.

23 Eylül’de Terazi burcuna geçecek olan Güneş, 7.evine girecek. Ayın son haftasında başını işinden kaldırıp ilişkilerine çevirmek zorunda kalabilirsin. Hallettiğin bunca işten ve organizasyondan sonra biraz da partnerine veya ortaklık işlerine odaklanman gerekebilir. 24 Eylül’de Terazi burcunda yaşanacak Yeni Ay erken derecelerde olması sebebiyle 6.evini etkiyecektir. Bir ay boyunca sağlığına ve günlük işlerine dikkatinin artacağına işaret eder.  Sağlığın için yeni bir diyete veya spor programına başlayabilirsin ama bu diyetin uzun vadede kalıcı sonuçlar bırakmasına dikkat etmelisin. Hızlı zayıflamak adına saçma bir diyet uygulama ihtimalin de var çünkü. Günlük alışkanlıklarını da tekrar gözden geçirmen gerekebilir. Neden hep aynı yoldan işe gittiğini, hep aynı radyo kanalını dinlediğini, hep aynı kemeri aynı ayakabıyla kombinlediğini bile sorgulayabilir ve bu alışkanlıklarını değiştirebilirsin. İş yerindeki düzenini de değiştirmek isteyebilirsin. Etrafın sana fazla karmaşık ve düzensiz geliyor olabilir. Dosyalarını, arşivlerini düzenleme ihtiyacın artabilir. Elbise dolabını, mutfak dolaplarını yeniden tanzim edebilirsin. İş yaptığın yerdeki rutinden o kadar sıkılmış olabilirsin ki öyle dolap düzeltmekle, yeni kırtasiyelerle durumu kurtaramayabilirsin. O zaman işini değiştirmeyi düşünebilirsin elbette ama bunu anlık bir kararla yapmayıp üzerinde düşünerek yapmalısın. Bu dönemde iş konusundaki beklentilerini düşürmekte de fayda var. Kendini iş üzerinden tanımlamayı bıraksan iyi olabilir.  


Mars, 26 Temmuz’dan beri ilerlediği Akrep burcundan ayrılıp 14 Eylül’de Yay burcuna geçerek Koç’un 9. evinde, yeni açılımlar yapması konusunda ona hırs ve hız kazandırır. Dünya büyük ama sen bu küçük mahallende kalıp bu koca dünyanın koca imkanlarını kaçırıyor olamazsın. Yeni şeyler öğrenmek, yeni yerlere gitmek, yeni tatlar, yeni kültürler, yeni insanlar tanımak istersin. Eğer yabancı ülkelere seyahat edebilirsen bu enerjini doğru kullanmış olursun. Eğer seyahat imkanın yoksa bu açılımları zihninde yaşayabilirsin. Yeni kitaplar, yeni filmler izleyebilirsin. Yaşadığın şehirde gittiğin mekanları değiştirebilirsin, değişik yemekler pişirir, değişik bir şey öğrenmek üzere kurslara gidebilirsin. Her zaman yaptığın şeyleri yapmaya devam edersen kendini huzursuz hissedebilirsin. Mars bu evden geçerken kalça ve baldırlarınla ilgili problemler yaşayabilirsin.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder