Venüs'ün Kollarında 40 Gün 40 Gece

Venüs gezegeni gökyüzündeki hareketiyle 8 yıl içinde bir pentagram (beşgen) çizer. Bu beşgen formuna 5 kere devam ederek 40 yılda, 40 günlük bir gerileme sonunda doğum haritasındaki ilk noktasına geri döner. Bu sebeple ’40 yıl’ ve ’40 gün’ süreleri neredeyse her dinde ve her toplumda önemli bir mihenk taşı olmuştur.

40 yılda Venüs’le Dünya ilk başladıkları yere, aynı noktaya, aynı pozisyona gelir. Muhammed’e Cebrail’den ilk vahiy 40 yaşında gelmiştir. Kabala öğretisi sadece 40 yaşının üstündeki bilge Yahudi erkeklere aktarılmıştır. Buna göre bir insan ancak 40 yaşına ruh olgunluğuna kavuşur. Hz Musa’ya eziyet eden İsrailoğulları 40 yıl boyunca çöllerde sefil bir hayat yaşayarak cezalarını çektiler.

Venüs’ün gerilemesi de 40 gün sürer. Bu 40 gün bir çok dinde ve kültürde çeşitli çilelerden ders alarak ya da güçlenerek çıkmanın ömrüdür. Mesela;

  • Bebeğin ve yeni doğum yapmış annenin ilk 40 günü kritiktir. 40’ı çıkana kadar her ikisinin de hastalıklara karşı dirençleri azdır.
  • Ölünün ardından 40 gün yas tutulur. Bu süreçte ölünün ruhu dünyayı terk eder. 
  • Nuh’un tufanında 40 gün 40 gece yağmur yağmıştır. Sonunda çeşitli badirelerden geçseler de inananlar kurtulmuşlardır.
  • Hristiyanların Büyük Perhiz’i 40 gün sürer.

Venüs 30 gündür geriliyor. 40’ının çıkmasına 10 gün daha var. Bir yerlerden test ediliyoruz. Güçlenerek çıkmamız kısmet olsun.

Zehra’nın Venüs’ü kariyer evinin (Nadir/Tepe Noktası) yöneticisi. Bu dönüşünde Venüs, 6. evinde geri hareketli. Aralık sonundan itibaren iş krizi sürüyor. Venüs, 8 yılda bir (bir pentagram süresi) birkaç derecelik farkla da olsa aynı evde geriler.

Zehra’ya 8 yıl önce, 24 Aralık 2005 ila 5 Şubat 2006 arasında benzer durumlar yaşamış olacağını söyledim. Eski bloglara, email arşivlerimize baktık. Evet! Yine bir iş krizi vardı. O zaman beklediği terfiyi almıştı ama bu terfi yeni organizasyonda umduğu bir yerde durmuyordu. Yöneticileriyle sert tartışmalar yaşamış, çok üzülmüştü. İş aramaya karar vermişti. Venüs gerilemesi esnasında iş görüşmesi için temaslarda bulunmuş ve 21 Şubat’ta bir iş görüşmesi yapmaya Istanbul’a gelmiş ve o işi almıştı.

Venüs’ün bu günlerdeki gerilemesi esnasında ise Zehra istediği terfiyi alamadığından ve bu şirkette gelişiminin tıkandığından muzdarip tekrar temaslar kurmaya çalışıyor. 8 yıl öncesiyle benzer durumlardan benzer astronomik etkilerle etkileniyor olması ona umut oldu. 31 Ocak’taki Venüs gerilemesinin bitmesini ve Şubat ayının gelmesini iple çekiyor.

Kimi insanları bazı gezegenler diğerlerinden daha çok etkiliyor. Yükselen burcun veya Nadir (Tepe noktası) yöneticileri genellikle kişiyi en çok etkileyenlerdir. Bu etkilerin boyutunu hayat döngülerinden çıkarmak mümkün. Yaş aldıkça, yaşadıkça arşivimiz de artıyor ve  karşılaştırma yapacak daha çok verimiz oluyor.

Biz bu sefer Venüs’ün Zehra’nın gezegeni olduğuna karar verdik. Hep beraber iş arama sürecinin sonucunu ve zamanlamasını bekliyoruz.  


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder