Seçimsel Astroloji: Astrolojide İdeal Zaman Bulmak

Sanskritçe'de muhurta 'belirli bir an' anlamına gelir. Yeni girişimlere başlamak veya önemli eylemleri gerçekleştirmek için belirli anların diğerlerinden daha uğurlu olduğuna inanılır. 

Muhurta, gezegenlerin ve yıldızların konumlarını ve hizalanmasını vedik astroloji prensiplerince inceleyerek belirlenir. Uygun bir muhurta seçmenin, eyleme şans, başarı ve refah getireceğine inanılır.


Muhurta, evlenme, ev alma veya yeni bir iş girişimine başlama gibi önemli anların yanı sıra günlük aktivitelerde de kullanılabilir. Önemli bir e-posta yazmak, seyahate çıkmak, alışveriş yapmak gibi işler için de uygun bir muhurta seçilmesi fayda sağlayabilir.


Bazı Vara (güneş günü), Nakşatra ve Tithi (ay günü) kombinasyonları uğurlu kabul edilirken, diğerleri değildir. Bu seviye vedik astrolojiye hakim değilseniz de daha basit anlamda yapılabilecekler de vardır. 


Örneğin; 


* Muhurta ararken bazı yararlı gezegenlerin 6., 8. veya 12. evlerde bulunması önlenebilir. Burada yararlı bilinen gezegenlerin zararlı gibi çalışmadığına emin olunmalıdır. Mesela yararlı bir gezegen olarak bildiğimiz Venüs 5.evde olsun diyebilirsiniz ama Venüs seçilen anın 12. evinin yöneticisi ise çok da yararlı bir gezegen değil, fonksiyonel zararlı olarak çalışabilir. Ay'ın zararlı gezegenlerle kavuştuğu zamanlar da tercih edilmez. 


* Jüpiter'in yükselen burçta olduğu bir zamanı seçmek, herhangi bir başlangıç için avantajlıdır çünkü bu yerleşim son derece güçlü ve uğurlu kabul edilir. Jüpiter'in bulunduğu burcu da dikkate alarak (en azından düşük olmadığı tüm burçlar) uygun zamanı belirleyebilirsiniz.


* İletişimle ilgili bir iş yapmanız gerekiyorsa, Merkür'ü yükselen burca veya 3. evinizin yöneticisi olacak şekilde yerleştirmek önerilir. Nikah planlıyorsanız, nikahın gezegeni olan Venüs'ü veya 7. evinizin yöneticisini yükselen burca yerleştirmek uygundur.


Yine de her şeyiyle dört dörtlük bir an bulmak imkansızdır. Muhurta seçmeye çalışırken bir yeri düzeltirken diğer yeri bozduğunuzu görebilirsiniz. Bu da çok normaldir zira mükemmel bir an yoktur. Bu durumda mükemmel yerine yeterince iyiyi bulmaya çalışmak daha mantıklı olacaktır. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder