#15 Swati Nakşatrası

Swati Nakşatrası, vedik astrolojiye göre Terazi burcunun 06°40' derecesinden 20°00' derecesine uzanır. Bu bölge batı astrolojisine göre Akrep burcunun yaklaşık ilk yarısındadır. Batı derecelerini, vedik (sidereal) dereceleri 24°00' öne alarak da bulabilirsiniz.


Swati, gölge gezegen Rahu tarafından yönetilir. Simgesel olarak, büyüyen bir otu, filizlenen çimi, tek bir çimen yaprağını temsil eder. Rüzgarın içinde savrulan tek bir çimen yaprağı, bu yıldızın bağımsızlık doğasını yansıtır. Swati, hareketli bir nakşatra olması sebebiyle yönetici Rahu'nun huzursuzluğunu da taşır. 

Swati, tek bir yıldızlı bir nakşatra olduğundan bir başka bağımsızlık simgesi de buradan gelir. İlişkilerde özgürlüğe ihtiyaç duyarlar ve kendilerini sınırlanmış hissederlerse ayrılabilirler. 


Swati insanları bağımsızlıkları ve sınırlamalardan hoşlanmamalarıyla tanınırlar. Kendi yollarını izlerler ve başkaları tarafından kısıtlanmaktan kaçınırlar. İlişkilerde güvene değer verirler, ancak kendileri olabilmek için alan ihtiyacı duyarlar.


Bu tek yıldızlı nakşatra, gökyüzünün kuzey yarısında en parlak olarak görülen Arcturus adlı bir yıldızdan oluşur, bu nedenle dışlanmış olarak da kabul edilir.


Bu nakşatranın gücü (shakti), rüzgar gibi yayılma veya dağılma gücüdür. Rüzgarın genişleme, dağılma, yayılma ve hızlı hareket etme gibi özelliklerine sahiptir. 


Swati ile ilişkilendirilen mitolojik tanrı Vayu, rüzgar tanrısıdır. Swati ile ilişkilendirilen başka bir tanrıça da Saraswati'dir ve tıpkı Saraswati gibi Swatiler de telli çalgılar çalmaya meyilli olabilirler. 


Vayu'nun arındırıcıdır ve tanrıların kutsal nefesi olarak adlandırılır. Swatiler zararlı gezegenlerin etkisi altında kalırlarsa solunum sorunları yaşayabilirler. Bununla birlikte, iyicil gezegenlerin varsa derin nefes alma teknikleri ile kendilerini iyileştirebilirler. İyi nefesli çalgılar da çalabilirler.


İş dünyasında başarılı olan Swatiler iletişimde ve satış becerilerinde uzmanlaşır. Reklam yapma ve ürünleri tanıtma konusunda iyidirler. Hikayeleri şekillendirme ve insanları etkileme yetenekleri nedeniyle iyi haber sunucusu, muhabiri ve PR ajansı çalışanı olabilirler,


Swatiler adeta rüzgar gibi, herhangi bir yerde sabit değildir. Rüzgar onları nereye götürürse oraya gidebilirler. Kararsızlıkları ve gelgitleri olabilir. Bu anlarda zihinlerini ve enerjilerini nefeslerini izleyerek odaklayabilirler. 


Swati ile ilişkilendirilen anahtar kelimeler şunlar olabilir: 

Tüccar, özellikle ithalat-ihracat işleri, başlayan, büyüyen, uyum sağlayan, bağımsız, müzisyen, edebiyatçı, huzursuz, dolaşan, hareketli, zihinsel güçlü, kararsız, finansal becerikli, iyi iletişimci, iyi öğrenci, bilgili, meraklı, esnek, değişken


Detaylar için Svati nakşatrasına dair youtube kaydımı dinleyebilirsiniz:


 


yesimarpat@gmail.com

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder