15 Eylül 2023 Yeniayı

15 Eylül 2023’te batı astrolojisine göre 22⁰ #Başak; vedik düzende 28⁰ #Aslan burcunda, #Uttarafalguni nakşatrasında #yeniay var.


Yeniayın olduğu burçta gerileyen Merkür’ün uzaktan kavuşumu ve Jüpiter’in üçgen görünümü mevcut. Güneş yönetiminde bir nakşatra olan Uttarafalguni’de bulunan Güneş, Aslan burcunda zaten kendi evindedir. Bu yeniay, eğer zor evlere düşmüyorsa tatlış bir yeniay olacak.


Uttarafalguni nakşatrası uyumlanma, uzlaşma, anlaşma üzerinden gelen bereketi içerir. Jüpiter ve Merkür görünümleri de ‘hayata geçirme’, ‘somutlaştırma’ adına oldukça avantajlıdır. Hatta vedik astrolojinin Jaimini ekolü, Jüpiter, Merkür ve ilgilenilen konunun yöneticisinin topluca görünümlerini bu manada değerli bulur. Burada da Jaimini ekolünü destekleyen görünümler vardır. Yeniayın yöneticisi Güneş, Jüpiter ve Merkür birbirlerine görünmektedir. Bu sebeple vedik astrolojiye göre doğum haritasında Ateş grubu burçların bulunduğu evlerde önümüzdeki dört hafta boyunca avantajlı gelişmeler beklenebilir. Bu avantaj batı astrolojisi takipçileri için Toprak grubu evlerdedir.


Merkür’ün ve Jüpiter’in geriler durumda olması avantajların geçmişten gelebileceğini gösteriyor. Eski tanıdıklarla, işlerle, olaylarla gelen bir avantaj olabileceği gibi eski gündemlere revizyon yapmak veya kanayan yaraları durdurmak üzere doğru hamleler yapmak şeklinde de gelişebilir.


Vedik su grupları (batının ateş grupları) iş ve para konusunda bu avantajları yaşayabilirken vedik ateş grupları (batının toprakları) avantajları seyahat, eğitim, planlama, yabancılar, çocuklar, flörtler, sanatsal faaliyetler üzerinden elde edebilir.


Vedik toprak grupları (batının hava grubu) mülkler, mekanlar, aile, araçlar, borçlar, krediler, yatırımlar, tedaviler üzerinden avantaj elde edebilir.


#Vedik hava grupları ise (batının su grupları) sosyal çevresi, tanıdıkları, yakın akrabaları, becerileri, partnerleri üzerinden eskiye yeni bir dokunuş yapabilir.


yesimarpat@gmail.com

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder