Venüs Gerilemesi 2023

23 Temmuz'dan 4 Eylül'e dek Venüs geriliyor.

Venüs, batı astrolojisine göre #Aslan burcunun 28°- 12°'sinde gerilerken; #vedik düzende 4° Aslan'dan 18° #Yengeç burcuna geriliyor.


Doğum haritasında Venüs, Güneş'ten gerideyse, Sabah Yıldızı olarak adlandırılır. Eğer Venüs ilerideyse, Akşam Yıldızı olarak kabul edilir. Örneğin, Venüs Akşam Yıldızı konumundayken gerilemeye başladıktan 2 hafta sonra görünmez hale gelir. Venüs, yaklaşık 2 hafta boyunca görünmez kalır ve ardından Sabah Yıldızı olarak tekrar belirir. Gerileme süreci 2 hafta kadar daha sürer. Toplam 6 hafta gerilemiş olur.


Bu şekilde, Venüs'ün gerileme hareketi onu Sabah Yıldızı konumundan Akşam Yıldızı konumuna, ve Akşam Yıldızı konumundan da tekrar Sabah Yıldızı konumuna dönüştürür. Venüs'ün gerileme süreci, bir bakıma "yeniden doğma" enerjisi, farklılaşma sancısı olarak kabul edilebilir.


Venüs, 23 Temmuz - 6 Ağustos aralığında vedik Aslan burcunda, Magha nakşatrasında; 6 Ağustos'tan sonra ise Yengeç burcunda, Asleşa nakşatrasında gerileyecek.


Venüs, 8 yılda bir benzer derecelerde geriler. Yani bundan önce 2015'in, 2007'nin, 1999'un, 1991'in Temmuz- Eylül döneminde Venüs gerilemelerini benzer derecelerde yaşadık.


Türkiye'nin siyasi tarihinde 2015 yazı, Haziran seçimleri sonrası koalisyon arayışlarıyla geçti. Venüs'ün gerilediği Ağustos ayında seçimlerin Kasım ayında tekrar edilmesine karar verildi.


2007 yazı da yine siyasi çalkantılarla geçti. Abdullah Gül'ün 28 Ağustos'ta nihayet 3.turda cumhurbaşkanı seçildiği güne dek sancılı gelgitler ve gecikmeler yaşandı.


1999 Ağustos'unda Marmara depremi yaşandı. 1991 yazında erken seçim kararı alındı.


Magha nakşatrasında gerileyen Venüs yöneticilerle, liderlerle, büyük kurumlarla, kanunlarla, meclisle ilgili yeniden düzenlemeler ve seçimlerle alakalıdır. Son birkaç Venüs gerilemesinde de keza bu minvalde gelişmeler yaşamışız. Venüs gerilemesi deprem tetikler denemez, o dönemin başka gezegen görünümleri vardı ama depremle beraber kanunlar, mevzuatlar, liderlerle ilgili sıkıntılar açığa çıkmış ve yeni düzenlemeler yapılmıştı.


Venüs gerilemesinin burçlara etkilerinden aşağıdaki videodan takip edebilirsiniz. Burçların zaman damgaları video açıklamasında mevcut. Genel etkileri dinlemeden burcunuza geçmeyiniz. 






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder