13 Temmuz 2022 Dolunayı

Sembol yorumlamak çok sevdiğim bir zihinsel egzersizdir. Astrolojinin de tamamı neredeyse sembol yorumlamaktan ibarettir. 


13 Temmuz 2022 dolunayının bulunduğu uttarashadha (uttaraşada) nakşatrasının sembollerine göz atalım. Dolunay, vedik düzende 27° Yay; batı astrolojisine göre 21° Oğlak burcunda gerçekleşiyor. 


Uttaraşada evrensel bir yıldızdır. Bu dolunayda tüm insanlığı ilgilendiren siyasi, ekonomik, sosyolojik, vd gelişmeler yaşayacağız demektir.


Uttaraşada 'savaşın/mücadelenin sonunu getiren kesin zafer' manasına gelir. Bu manada tüm dünyanın gözünün Ukrayna'da olduğu düşünülürse oradaki gerginlik bir tarafın kesin zaferiyle sonuçlanabilir.


Uttaraşada geciken zafer manasına da gelebilir. Önceden uğraş verilmiş ama sonucu zamanında alınamamış işlerin geciken sonuçlarını alabiliriz. Sonucu beklenebilecek olan konular 19 Aralık 2021-4 Şubat 2022 dönemine ait olabilir. Bu aralıkta Uttaraşada'da gerileyen Venüs ve Merkür vardı. Temmuz 2018-Ocak 2019 döneminde de tutulmalar Uttaraşada bağlantılıydı. Sonucunu bekleyen uğraşlar 2018/19'a da ait olabilir. 


Uttaraşada filin dişleridir. Filler dişleriyle önüne çıkan engelleri kenara çekerler. Bu manada engelleri ortadan kaldırma manasına gelir. Filler zafer yürüyüşlerinde gövde gösterisi yapma ve taarruzlarda lideri taşıma görevine de sahiptir. 'Engeller ortadan kalktı, mekanın sahibi sahneye çıkıyor' gibi de düşünülebilir. 


Uttaraşadanın sembollerinden biri de karyoladır. Bu da mücadele sonunda güvenli ortam ve dinlence yaratmak manasına gelir. Uttaraşadaların çalışmanın da dinlenmenin de suyunu çıkarabildiklerine çok şahit oldum. İnanılmaz çalışkan olmalarına rağmen bir işe ilgilerini kaybettiklerinde çok oyalanabiliyorlar.  Uttaraşada, vedik astrolojide 26°40' Yay burcundan 10°00 Oğlak burcuna dek uzanan bölgededir. Batı astrolojisine göre yaklaşık 20° Oğlak'tan 4° Kova burcuna uzanır.




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder