Astrolojide Geciken Evlilik

Vedik astrolojide, zararlı gezegenler (Satürn, Mars, Rahu ve Ketu) hangi eve veya hangi ev yöneticisine görünüm yaparsa o evle ilgili konuları geciktirir veya strese sokar. Evlilik konusunda da bu gezegenlerin 7.eve veya 7.ev yöneticisine yaptığı görünümler evliliği geciktiren veya strese sokan etkilerdir. 7.ev yöneticisinin veya ilişkiler gezegeni Venüs'ün yanık, geri hareketli veya düşük olması da ayrı stres sebepleridir. 

Birkaç aydır vedik astrolojinin ev kapılarının yıldız ve sublordlarıyla yorumlar yapan KP metotuyla da ilgileniyorum. Bu metotta evlilik için 2, 7 ve 11.evlerin dönemin dasa/antardasa gezegenleri tarafından aktive olması icap eder. Bu mantıkta aslında herkesin evlilik geciktirdiğini sandığı 7.ev Satürn'ünden ziyade 5.ev Satürn'ü daha zorludur. Çünkü gecikme yaratan Satürn, 5.evden 2, 7 ve 11.evlere; yani evlilikle ilgili tüm evlere görünüm yaparak çıkış kapılarının hepsini tutmaktadır.

7.eve veya 7.ev yöneticisine zararlıların her birinin yaptığı görünüm bir negatif (eksi) etkiyse yararlılardan (Jüpiter, Venüs, Merkür, büyüyen Ay) alınan her görünüm de bir pozitif (artı) etkidir. 7.ev yöneticisinin 6, 8, 12.evlerde olması da diğer negatif etkilerdir. 7.ev yöneticisinin Satürn veya Mars olması tek başlarına negatif bir etki değildir. Bunların 7.eve veya 7.ev yöneticilerine yaptığı görünümler negatif sayılır. 

Eksiler artılardan biraz çoksa evlilik gecikse veya strese girse de idare edebilir. Eksiler artılardan bayağı çoksa evlilik engelli olabilir. 

Aşağıda 7.ev yöneticisinin veya Venüs'ün negatif hallerine dair özet bazı notları görebilirsiniz. Bunlar genel manada evlilikteki sorunların ne çerçevede çıkabileceğini anlatsa da tam bir analiz için navamsa (d9) haritası da incelenmelidir. Tek etkiden ve özellikle de pozitif etkileri değerlendirmeden büyük çıkarımlar yapmayınız.

Evlilikle ilgili gezegenin Yanık olması:
Kişinin evlilik yapmak için bir çaba içinde olmayabileceğini gösterir. Hayatında birileri varsa da o kişiyle az ilgilenebilir. Başka işleriyle daha meşguldür. 

Evlilikle ilgili gezegenin Düşük olması: 
Partnerin, kişinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamadığı görülür. Partner, kişiyle çok ilgili değildir. Partnerin kendi dünyası vardır ve o dünyaya kişinin girmesi zor olabilir. 

Evlilikle ilgili gezegenin Geri Hareketli olması: 

Bütün diğer etkilere nazaran tek başına mühim bir negatif durum değildir. Biraz gecikmeli veya dolambaçlı yollara girilmek zorunda kalınarak gerçekleşen bir evlilik manasına gelir. Flört döneminde başlayan, biten ve tekrar başlayan bir evlilik de olabilir.  

Evlilikle ilgili gezegendeki Ketu etkisi:
Neptün de Ketu'ya benzer etkiler verir. 
Kişinin ilişki ihtiyacı pek azdır. İlişkisi olmasa da olur. Partneriyle bağ kurmakta zorlanır. 
İlişkinin başlarında değilse bile zamanla ortaya çıkan bir etkidir. 

Evlilikle ilgili gezegendeki Rahu etkisi:
Uranüs de Rahu'ya benzer etkiler verir. 
Kişi aşırı ilişki odaklıdır ama ilişkilerinde nereden çıktığı belli olmayan türlü engel ve huzursuzluklar vardır. Partnerinin duyguları çok gelgitli olabilir. Yabancı veya dul/boşanmış eş göstergesi de olabilir. 

Evlilikle ilgili gezegendeki Satürn etkisi:
Satürn geciktirir ve süründürür. Ancak gecikme ve birkaç hayal kırıklığı etkisinden sonra kısmeti verir. İlişkide soğukluk, mesafe de barizdir. 

Evlilikle ilgili gezegendeki Mars etkisi:
Mars, ilişkiyi huzursuz yapabilir. İlişkide sık kavga edilebilir ve acıtıcı sözler sarf edilebilir. Dominant ve sert mizaçlı partnerleri de gösterebilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder