Nakşatralar 8: Pushya

Zodyakın en şefkatlisi, özellikle ailesini veya aile gibi gördüklerini en çok koruyan ve kollayanı Batı astrolojisinde Yengeç burcunun yaklaşık 27°20 ile Aslan burcunun 10°40 derece arasına, vedik sistemde ise Yengeç burcunun 3°20 ile 16°40 arasına isabet eden Pushya yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar cinsiyetleri ne olursa olsun, anne gibidirler. Yedirmeye, içirmeye, beslemeye, büyütmeye, sahip çıkmaya bayılırlar. Pushya, ‘süt veren inek memesi’ ile sembolize edilir. Bu kişiler karşılıksız verici olabilirler. Verici olabilmeleri için de bereket yaratabilirler. 

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Satürn’dür. Yengeç burcunda yer aldığı için Ay da devrededir. Bu kişiler için adeta Ay ve Satürn birleşmiştir. Bu yüzden çalışmaya, strateji yapmaya, kurallar koymaya ve uymaya, güvenli ortamlar yaratmaya ve bu ortamı korumak için uğraşmaya meyilli de olurlar. Yıldızın Satürn egemenliğinde olması duygusal olarak bağlanmalarına gölge düşürür ve duygularla değil de mantığıyla hareket etmesini dikte eder. Kişi bunu yapamadığında duygusal bağımlılıklarının karşılığında soğuk ve acı dersler alabilir. Genellikle dominant veya kendilerine bir şekilde fazla müdahil olan bir anneye de sahiptirler. 


Her nakşatranın olduğu gibi Pushya’nın da 4 ayağı vardır. 


1.ayak: Batı sisteminde 27°20 Yengeç ile 0°40 Aslan (vedik sistemde ise 3°20 ile 6°40 Yengeç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Aslan burcuna ait Güneş’tir.

Pushya’nın en azimli, en lider ruhlusu, en ailesiyle gurur duyanıdır. Kişinin kendisi de anne/baba gibidir ve ailesinden veya aile gibi gördüğü kişilerden destek de görür.
---

2.ayak: Batı sisteminde 0°40 ile 4°00 Aslan (vedik sistemde ise 6°40 ile 10°00 Yengeç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Başak burcuna ait Merkür'dür. 


Çok iyi ev çevirirler ve çok iyi yemek pişirirler. Organizasyon, düzen kurmakta da üstlerine yoktur. Kural koymaya ve kuralları harfiyen yerine getirmeye dikkat ederler. Duygusal olsalar bile analitik ve pratiktirler. Maddi güvenliklerine odaklıdırlar.
---

3.ayak: Batı sisteminde 4°00 ile 7°20 Aslan (vedik sistemde ise 10°00 ile 13°20 Yengeç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi de Terazi burcuna ait Venüs’tür.  


Güzel bir yüze, güzel gözlere sahiptirler. Evlerinin dekorasyonuyla çok ilgilenirler. Eğlencelidirler. Lüks ve konforlu yaşam sürmeyi, sosyalleşmeyi, zarif şeyleri satın almayı severler. Düşük motivasyondayken biraz yüzeysel veya bencil olabilirler ama bir sorunu enine boyuna düşünüp ideal çözümü bulmakta başarılıdırlar. 

---

4.ayak: Batı sisteminde 7°20 ile 10°40 Aslan (vedik sistemde ise 13°20 ile 16°40 Yengeç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Akrep burcuna ait Mars’tır.    


Her nakşatranın 4.ayağı daha manevi, mistik, şefkatli, duygusal ve yardımsever ayağıdır.  Maddi dünyada bu özellikler duygusal karmaşalara sebep olabilir Bu ayaktaki Pushya da çok hassastır. Strese girmeye ve gerilmeye çok müsaittir. Çeşitli korkuları veya kompleksleri de olabilir. Samimiyet ve mesafelilik arasında gidip gelirler.   

 ----

Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder