Nakşatralar 27: Revati


İyimserliğin, hayallerini gerçekleştirmenin ve inandığı konuların peşinden gitmenin duayeni Batı astrolojisinde Koç burcunun yaklaşık 10°40 ile 24°00 derece arasına, vedik astroloji sisteminde ise Balık burcunun 16°40 ile 30°00 arasına isabet eden Revati yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar için iyi kalplilik esastır. Revati, ‘zengin’ diye bilinir. Zenginlik göreceli bir kavram da olsa genellikle refah sahibidirler.   

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Merkür’dür. Balık burcunda yer aldığı için Jüpiter de devrededir. Bu kişiler için adeta Merkür ve Jüpiter birleşmiştir. Bu yüzden iletişime, hem felsefi hem pratik düşünmeye, planlama yapmaya da meyilli de olurlar.   

Her nakşatranın olduğu gibi Revati’nin de 4 ayağı vardır. 

1.ayak: Batı sisteminde 10°40 ile 14°00 Koç (vedik sistemde ise 16°40 ile 20°00 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Yay burcuna ait Jüpiter’dir.

Revatiler arasında en iyimser, en şansına güvenen ve en filozof olan bu ayaktır. Çok bilgilidirler ve çok sevilirler. Akademik ortamlarda başarılıdırlar. Çok seyahat edebilirler. İnandıkları konuyu fanatikçe savunabilirler.  


2.ayak: Batı sisteminde 14°00 ile 17°20 Koç (vedik sistemde ise 20°00 ile 23°20 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Oğlak burcuna ait Satürn'dür. 

Pratiklerdir ve organizasyon yapma becerileri kuvvetlidir. Revatiler arasında en gerçekçi ve en dengeli olan ayaktır. Para kazanma ve mülk edinme odaklıdırlar. Yaşamdan zevk almayı ve zevkli şeyleri yaşamak üzere gereklilikleri yerine getirmeyi bilirler.


3.ayak: Batı sisteminde 17°20 ile 20°40 Koç (vedik sistemde ise 23°20 ile 26°40 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi de Kova burcuna ait Satürn’dür.  

Revati’nin dost canlısı ve hümanist ayağıdır. Toplumsal konularla ilgilidirler. Dostlarına çok önem verirler. Her başı sıkışanın gittiği insanlardır. Sosyal çevresine çok odaklanması arkadaşları üzerinden başına dertler de açabilir.   


4.ayak: Batı sisteminde 20°40 ile 24°00 Koç (vedik sistemde ise 26°40 ile 30°00 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Balık burcuna ait Jüpiter’dir.    

Her nakşatranın 4.ayağı daha manevi, mistik ve yardımsever ayağıdır. Maneviyatları çok kuvvetliyken, 4.ayaklar maddi anlamda kişiyi olmadık işlere, istikrarsız, fazla hayalperest olabilecekleri durumlara itebilir.


----


Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder