Nakşatralar 13: Hasta

Pratik uygulamaların, gündelik yaşam problemlerini çözmenin duayeni Batı astrolojisinde Terazi burcunun yaklaşık 4°00 ile 17°20 derece arasına, vedik sistemde ise Başak burcunun 10°00 ile 23°20 arasına isabet eden Hasta yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar için beceriklilik esastır. 

Hasta'nın sembolü, 'el'dir. Elinden her iş gelen insanlardır. El becerileriyle geçimlerini kazananlar bu grupta oldukça fazladır. Yine de genellikle küçük işletme sahipleri, gündelik ticaret pratiği yoğun olanlar, esnaflar, müşteri ile yoğun görüşen bankacılar da bu nakşatrada yoğundur. 

'El', yaratıcı olduğu gibi tutucu da olabilir. Kullanmasa dahi eşyalarını elden çıkaramayan, çeşitli koleksiyonlara sahip olan kişilerdir.    

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Ay'dır. Başak burcunda yer aldığı için Merkür de devrededir. Bu kişiler için adeta Ay ve Merkür birleşmiştir. Bu yüzden el becerileri ve iletişimleri gelişmiştir. Hızlı ve pratiklerdir. Medeni bir yaşam sürmek adına edinilmesi gereken becerilere sahiptirler. 

Her nakşatranın olduğu gibi Hasta'nın da 4 ayağı vardır. 

1.ayak: Batı sisteminde 4°00 ile 7°20 Terazi (vedik sistemde ise 10°00 ile 13°20 Başak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Koç burcuna ait Mars'tır.

Aksiyon odaklı, hızlı, girişken ve iradelidirler. Analitik becerileri gelişmiştir. Matematikleri kuvvetlidir. İyi muhasebeciler, hesap uzmanları bu gruptan çıkar. Çok keskin ve ince işlerin üstesinden gelebilen el becerileri sebebiyle iyi cerrah da olabilirler. 


2.ayak:   Batı sisteminde 7°20 ile 10°40 Terazi (vedik sistemde ise 13°20 ile 16°40 Başak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Boğa burcuna ait Venüs'tür. 

Para kazanma ve mülk edinme odaklıdırlar. Sanatsal becerileri gelişmiştir. Tatlı dilli ve iyi geçimlidirler. 


3.ayak: Batı sisteminde 10°40 ile 14°00 Terazi (vedik sistemde ise 16°40 ile 20°00 Başak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi de İkizler burcuna ait Merkür’dür.  

Zeki ve çabukturlar. Çeşitli konular hakkında bilgi sahibidirler. Girişimci iş adamları, tüccarlar bu ayakta çoğalır. Algıları çok açık, zihinleri çabuk, hızlı konuşan kişilerdir. 


4.ayak: Batı sisteminde 14°00 ile 17°20 Terazi (vedik sistemde ise 20°00 ile 23°20 Başak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Yengeç burcuna ait Ay'dır. 

Her nakşatranın 4.ayağı daha manevi, mistik ve yardımsever ayağıdır. Hasta'nın 4. ayağı evine, ailesine, geleneklerine çok bağlıdır. Varını yoğunu ailesi için ortaya koyar ve fakat ailesine, memleketine veya ait hissettiği çevresine aşırı bağlılık yüzünden tutucu tavırlar sergileyebilirler. 

----


Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder