Plüton 7. Evde



Related imageDoğum haritasında Plüton'u 7. evinde yerleşmiş olan biri ilişkiler kurduğunda hayat yolculuğunda güvenli ilerleyebileceğini ‘sanır’. Oysa iş başındaki Plüton, kişiyi kurduğu ilişkilerde çeşitli zorluklar çıkararak güvenlik arayışını daha farklı kurmasını ister.

7.evinde Plüton’u olan kişiler sanki tüm ihtiyaçlarını ilişkiler ve ortaklıklar üzerinden halledebilirmiş gibi gelir. Burada kast edilen ilişki ve ortaklıkların alanı çok geniştir; bunlar gönül ilişkisi de olabilir, ticari ilişki ve ortaklıklar da olabilir.

Gönül ilişkisi etrafında gelişen Plüton, partnerine çok güçlü bağlanır. Çünkü partner olmazsa olmazı gibidir. Plüton ilişkilerinde sıkıntılar çıkararak kişinin bu hissini yeniden ve daha bağımsız bir biçimde kurmasını ister. Kişi, ancak kendini bağımsız bir birey olarak geliştirdikçe ve ilişkiye ancak ikincil önemler yükledikçe ilişkilerindeki sıkıntılar azalır. Kişinin gönül ilişkisi kişinin ancak kendisi kadar ‘iyi’ olabilir. Kişi ancak birey olarak ne kadar gelişkinse ilişkisi de o kadar gelişmeye ve verimli olmaya açık hale gelir.

Güç kullanmaya yatkın ve takıntılı da olabilen Plüton, kişiye gönül ilişkilerinde genellikle kıskanç, aşırı sahiplenen, kontrolcü, otoriter, dominant veya çok talepkar eşler verir. Gönül ilişkisinde gündelik meseleler bile sıklıkla dev bir yangına dönüşür. Kişi bu yoğun baskıdan ancak bireyselleştikçe kurtulabilir.

Ticari ortaklıklar etrafında gelişen Plüton 'ortağım olmadan iş yapamam' şeklinde kurulan mantığı yeniden ayarlamak üzere iş başındadır. Tıpkı gönül ilişkilerinde olduğu gibi ticari ilişkilerde de kişiye verdiğinden fazlasını talep eden, dominant ortaklar verebilir. Kişi, ortaklığı sürdürmek için sarf ettiği enerjinin gereksiz bir yük olduğuna aydığında ve ‘ortaksız, kendi başıma da iş yapabilirim’ mantığına vardığında ortaklıklarındaki sıkıntıları da azalır.

Plüton’u 7. evde yerleşmiş biri evlenemez, evlense de mutlu olamaz gibi bir çıkarıma varamayız. Plüton’un şanslı gezegenlerden aldığı yumuşak açılar yukarıda bahsettiğim durumları yumuşatır ve kişiyi de zaten ‘partnersiz olmaz’ takıntısından uzaklaştırdığı için mühim bir sorun çıkarmaz. Plüton sert etkiler altındaysa bile birey olarak da var olabileceğinize ikna oldukça yine sorunlar azalır. Burada Plüton ilişki bitirmek üzere iş başında değildir. Bilakis, ilişkilerdeki güç savaşını ve bağımlılıkları bitirmek üzere iş başındadır.

Plüton 7. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum: