Kuzey Ay Düğümü

Birçok insan için haklı olmak en önemli şeydir. Bu hakkın size teslim edilmesi için de bazen çok sayıda insan sizin gibi düşünmeli ve sizin gibi hareket etmelidir. Hedeflerinize ulaşmak için çevrenizi yönetmeniz, onları manipüle etmeniz gerekir. Sizin gibi düşünüp hareket etmeleri için gerekirse zorlanmalıdırlar.  

Hakkınız olduğunu düşündüğünüz şey kişisel, bencil bir şey de olabilir. Dünya barışını sağlamak, açları doyurmak gibi evrensel ve sencil bir şey de olabilir. Bu mühim ve evrensel hedefiniz uğruna tabii ki zorbayı ve zalimi manipüle ederek ulaşacağınızı düşünürsünüz. Tanrı'ya, evrene ya da her neye sığınıyorsanız ona, zalimi alt etmek ve açları doyurmak için yakarabilirsiniz, değil mi? Hayır. 

Üç beş kilo vermek gibi oldukça kişisel/küçük bir değişim de, dünyadaki açlığı yok etmek gibi büyük bir değişim de sizde başlar, sizde biter. Mağdur modundan çıkarak, gücünüzü, kapasitenizi başkalarına emanet etmeyerek küçük ya da büyük tüm hedeflerinize ulaşmak için en gerekli ve temel zemini hazırlamış olursunuz. 

Kuzey Ay Düğümü (Rahu) tam da bu noktada durur. Hakkınız olduğunu düşündüğünüz, hedeflediğiniz ama bir sebeple gerçekleşememesinin sebebini başkalarına veya sizin dışınızdaki durumlara bağladığınız şeylerdir. Bir noktada ipleri ele almanız ve değişimi kendinizle başlatmanız gerekir.


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder