Geri Hareketli Gezegenler

Bir önceki Venüs yazım çok teknik bulunduğu için biraz daha basitleştirerek gerileyen gezegenlerden ve onların doğalarındaki değişimden bahsedeceğim:

Doğum haritasında geri hareketli gezegenler çeşitli çakra noktalarını tıkayarak, kişinin bazı bağlantıları ve dengeleri kurmasını zora sokar. Bu sebeple kişinin geri hareketli gezegenlerini iyi tanıması ve onları yeniden dengelemeyi öğrenmesi yaşamını kolaylaştırması açısından gereklidir.

Gezegenler geri harekete geçtiklerinde etkileri de değişir. Gezegenler geri hareketliyken Dünya'ya en yakın noktalardadır. (Bu sebepten mesela NASA, Mars'a yolculuk için Mars'ın geri hareketlendiği 2018 Mayıs/Haziran'ını seçmiştir. Böylece Dünya'ya yaklaşan Mars'la aramızdaki mesafe kısalacak ve yolculuk süresi de kısalacaktır.) Bize yakın duran her şeyin etkisi de daha büyük ve daha güçlü olur.  Klasik Vedik astrolojisi bu yüzden geri hareketli gezegenleri 'güçlü' bulur. Ama bu 'güçlülük' ne anlamdadır?

Doğum haritasında geri hareketli gezegenler ile transit geri hareketli gezegenlerin 'gücü' ayrı ayrı değerlendirilmelidir.

Doğum haritasında geri hareketli gezegenlere sahip kişiler, geri hareketli gezegenlerinin 'gücünü' her zaman kontrol edemeyebilirler. (Kontrolsüz güç, güç değildir!) Bu yüzden de geri hareketli gezegenlerinin doğasını yaşamakta veya kabullenmekte yaşamları boyunca zorlanabilirler. Bu kişiler ya geri gezegenlerinin doğasını abartılı biçimde yaşar ya da bunu hayatlarında yok sayarlar. Denge kurmakta zorlanırlar. 

(Ek açıklama: Hayatta her şey zıttıyla dengelenir. Bu yüzden geri hareketli gezegenleriniz varsa bulundukları evin tam karşısındaki evlere odaklanarak bu 'dengesizliği' bertaraf edebilirsiniz. Buna dair şu yazımı ve ilgili videosunu değerlendirmenizi öneririm) 

Örneğin doğum haritasında Venüs'ü geri hareketli olan bir kişi lükse, paraya, modaya, aşka, zevke aşırı düşkün olabileceği, bunları elde etmek için etik dışı davranışlara meyledebileceği gibi bunları yok sayan, hiç aldırmayan bir tavır da sergileyebilir. 

Doğum haritasında Merkür'ü geri hareketli olan kişiler çok geveze ya da çok sessiz olabilir. Çılgın, sıra dışı fikirleri olabileceği gibi basit kuralları bile anlamakta zorlanabilen hallerde olabilirler.

Yine doğum haritasında Jüpiter'i geri hareketli olan birisi bilgilenmek, öğrenmek, tavsiye vermek konusunda aşırıya kaçabilir. Hiç susmadan, isteyene istemeyene tavsiye veren, doğru yolu göstermeye çalışan bir yapısı olabileceği gibi öğrenmekten ve çevresini bilgilendirmekten zerre nasibini almamış da olabilir.

Transit gezegen gerilemeleri ise doğum haritasında geri hareketli gezegenleri olsun veya olmasın herkesi etkiler. Zira gerileme döneminde kişinin iyi ya da kötü kendi 'normali' değişmiştir. Örneğin, çok akıllı, hesabını iyi bilen bir insan, bir Merkür gerilemesinde örneğin, hesap hataları yapabilir. Analizlerini bir kenara bırakıp varsayımsal ilerleyebilir.

Zorlu gezegenlerin (Mars, Satürn gibi) geri hareketinin denge bozan doğasını kontrol altına almak daha zordur. Bu kişilerin bir kısmı bu gezegenlerin doğasını aşırı benimseyerek çok pasif veya çok baskıcı olabilir. Diğer kısmının ise gelenekleri, teamülleri yok sayan, daha isyankar duruşları vardır. Eski dönemlerde bu tarz aykırılıklar daha az tasvip ediliyordu. Günümüzde ise farklılıklardan yaratıcılıklar çıkabildiğinin görüldüğü; kişinin kendine özgü, sıra dışı davranışlarının görece daha kolay kabul gördüğü zamanlardayız. Bu kişilere, kendine özgülüklerinden yaratıcı işler çıkıyorsa ne ala. Diğer türlü toplumda alkış toplamayan tarzda bir sıradışılıkla, ayrıksılıkla uğraşmaları gerekir.


yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder