Kanlı AY - 8 Ekim Ay Tutulması

8 Ekim öğleden sonra Kanlı Ay tutulmasını yaşadık. Kanlı Ay, Ay’ın tam tutulmasının diğer adıdır. Aslında senede birkaç kez Ay tutulması yaşarız. Bu tutulmaların bazıları tam tutulmadır, bazıları ise yarı tutulmadır. Tam tutulmalar hayatımızda çok etkili olabilirken yarı tutulmalar görece daha zayıf geçer.

Ay tutulmaları esnasında tutulmanın gerçekleştiği burca ve doğum haritamızda gerçekleştiği eve göre miadını doldurmuş, artık hayatımızdan çıkması gereken şeylerle yüzleşiriz. Hayatımızda bazı şeyler sona erer ve yerine yeni şeyler başlar. Bu esnada duygularımız ve aklımız farklı şeyler isteyebilir. Bu durumla baş etmek elbette sancılı olabilir. Tutulmanın etkileri ise bir sonraki Ay tutulmasına kadar, yaklaşık altı ay kadar sürer.

2014-2015 döneminde ise oldukça ender gerçekleşen bir gökyüzü olayına tanıklık edecek ve dört kez üst üste tam tutulma (Kanlı Ay), yani kuvvetli değişim etkileri yaşayacağız.
İlk Kanlı Ay’ı 15 Nisan 2014’te yaşadık. İkincisini 8 Ekim’de yaşadık. Diğerlerini ise 4 Nisan 2015 ve 28 Eylül 2015’te yaşayacağız.

Ender görülen dörtlü tam tutulmanın, yani dörtlü Kanlı Ay’ın yanı sıra 15 Nisan 2014’teki ilk tutulmada gökyüzünde öncül burçlarda Büyük Kare vardı. Bu durum önemli ve radikal değişikliklerin başlayacağına işaretti. Değişime direnirseniz zorlanacak, attığınız adımlar engellenebilecekti. 8 Ekim’deki tutulmada ise Ay, önce Pluto ile kare açı yapacak, sonra da Uranüs’le kavuşarak gökyüzünde bir Uçurtma şekli oluşturacak. Bu tutulmanın vaat ettiği değişim, çok daha hızlı ve şaşırtıcı biçimde gerçekleşecektir. Belirsiz bir yere doğru gidiyor olsak bile fazla direnmeye fırsatımız dahi olmayacak.

Koç burcunda gerçekleşen 8 Ekim’deki Kanlı Ay’dan en çok öncül burçlar, yani Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları etkilenecektir. Tutulma civarındaki günlerde Koçlar ve Teraziler hastalanabilirler.
Kanlı Ay’ın tüm burçlara (özellikle yükselen burçlara göre) etkisi şu şekilde olacaktır:

Koç:
Dış görünümünüzü ve kendinizi ifade etme biçiminizi değiştirmeniz gerektiğinin farkına varıyorsunuz.
Hayata bakış açınızı değiştirmeli, daha sosyal ve talepkar olmanın yollarını bulmalısınız.

Boğa:
Ruhsal yönünüzü güçlendirmeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Başkalarına yardım etmeniz, fedakarlıklarda bulunmanız gerekebilir.
Sizden şimdiye kadar gizlenmiş sırlar açığa çıkabilir ve öğrendiğiniz şeyler sizi şaşırtsa da bunlara üzülmemelisiniz.

İkizler:
Dostluklar sizin için çok önemli olsa da kırılmış dostluk ilişkileriyle daha fazla oyalanmamalı, gerekirse bu ilişkileri bitirmelisiniz. Sağlam dostluklarınıza ise daha sıkı sarılmalısınız. Onlardan sürpriz destekler de görebilirsiniz.
Hayattaki ideallerinizi tekrar gözden geçirmeli, bu ideallerin sadece sizin yararınıza göre değil, başkalarına da yararlı olacak şekilde yeniden kurgulamalısınız.

Yengeç:
Kariyeriniz beklenmedik biçimde yön değiştirebilir. Çok değişik yeni sorumluluklarınız olabilir.
Başkalarına karşı tavırlarınızı da yeniden gözden geçirin. Etrafınıza nazik olun, çevrenizdekileri daha az yönetin, onlarla daha samimi olun. Patronluk taslıyorsanız bunun acısını sizden çıkarabilirler. Yöneticilerinizle tartışmaya meyiliniz var. Olayların büyümemesine dikkat edin.

Aslan:
Sık seyahat etmeniz ve yeni şeyler öğrenmenizi gerektiren durumlar ortaya çıkabilir. Tek yönlü ve sabit bakış açılarınızının hepsine yakında elveda demeniz gerekecek. Daha maceracı olmalı, yeni deneyimlere açık olmalısınız. Özgürlüğünüzü talep etmekte ısrarcısınız.

Başak:
Geçiminizi başkalarının sağlaması gerekebilir. Başkalarından gerektiğinde destek de alabilmelisiniz.
Zaten başkalarının desteğiyle geçiniyorsanız kendi başınızın çaresine bakmanız gerekebilir. Gereksiz yere biriktirdiğiniz ne varsa, hepsini atmanız, onlardan vazgeçmeniz gerekebilir.

Terazi:
Sevdiklerinizle ilişkileriniz test edilecek. Agresif tavırlarınız yüzünden etrafınızdakileri kırabilirsiniz.
Bekarsanız aniden evlenmeye karar verebilirsiniz. Sorunlu bir beraberliğiniz veya ortaklığınız hızlı bir biçimde sona erebilir.

Akrep:
İşinizi değiştirebilirsiniz veya iş yerinizde beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. İşinize dair memnuniyet hisleriniz değişebilir.
Yediğinize içtiğinize dikkat etmenizi ve daha aktif bir yaşam sürmenizi gerektiren sağlık alarmları çalabilir.

Yay:
Daha eğlenceli ve daha hafif olmalısınız. Ağır ve ciddi mevzulardan uzak durmak isteyeceksiniz. Hobilerinize daha çok vakit ayıracaksınız. Ani bir gönül ilişkisinin başlaması çok mümkün. Çocuklarınızla daha çok ilgilenmenizi gerektiren durumlar da ortaya çıkabilir.

Oğlak:
Aileyle ve ev halkıyla ilişkilerinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Onlarla fazla içli dışlıydıysanız araya mesafe koymanız gerekebilir. Aranız zaten mesafeliydiyse biraz daha yakınlaşmanız gerekebilir. Önemli olan dengeli bir ilişki kurabilmek. Aniden evinizden taşınmanızı veya evinize tadilat yapmanızı gerektiren durumlar da ortaya çıkabilir.

Kova:
Üzerinde uzun zamandır uğraştığınız projeler sonlanmadan bitebilir, yerine yepyeni projelere başlayabilirsiniz. Bu esnada biraz cesaretiniz kırılabilir. İletişimi ve seyahati bol, oldukça plansız ve son dakikada yeni işlerin ortaya çıkabildiği bir altı ay sizi bekliyor. Sebebini bilmediğiniz iç huzursuzluklarınız ve endişeleriniz de artabilir. Yeni iletişim aletleri veya bir araç satın alabilirsiniz.

Balık:
Beklenmedik bir harcama yapmanız bütçenizi zorlayabilir. Belki de beklediğiniz bir ödemeden mahrum kalabilirsiniz. Gelirinizle ilgili bu gelişmeler başlarda sizi endişelendirse de sonradan çaresine bakacaksınız.




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder