Astrolojik Yorumlar Bana Uymuyor

Yayınladığım aylık yorumların kendilerine uymadığını söyleyen takipçilerim var. Benim de onlara cevabım şudur: Bundan daha doğal bir şey olamaz. 

Genel aylık/haftalık/günlük burçları takip ediyorsanız haritanızı çok iyi bilmelisiniz. Ona göre yorumları izlemenizde fayda vardır. Bir kere kesinlikle yükselen burcunuza göre izlemelisiniz. Genel yorumlar yükselen burca göre ve eşit ev ve burç sistemi kullanılarak hazırlanmak zorunda. Bu durumda örneğin yükseleniniz Başak ama Başak'ın son derecelerinde doğduysanız bir sonraki burç olan Terazi'yi takip etmeniz size 'daha doğru' yorumlar sunacaktır. 

Yükseleninizin ilk derecelerinde doğmuş bile olsanız doğduğunuz yer ve günde evlerin eşitliği söz konusu olmayabilir. Genel yorumlarda her burç ve her ev 30 dereceymiş gibi yorumlanır. Oysa bazen evler 50+ derecelere kadar çıkabilir, 20 dereceye kadar azalabilir. Bu durumda genel yorumlarda 7.evdeymiş gibi değerlendirilen bir etki sizin 6.evinizde veya 8.evinizde gerçekleşiyor olabilir. 

Örneğin bir okuyucum email atarak 2 Şubat 1979 Ankara sabah 08:10 doğumlu olduğunu söylemiş ve aylık yorumlarımın kendisine uymadığından bahsetmiş. Haritasını incelediğimde Kova yükseleni olduğunu ama yükselen derecesinin 15 derecede olduğunu, evlerinin genişliklerinin de düzensiz olduğunu görebiliyorum.

Kova yükselenler için 18 Ağustos'ta şanslı bir 'aşk' etkisi diye bahsettiğimiz Venüs-Jüpiter kavuşumu durumu (haritanın sağındaki çember), eşit ev ve burç sistemine göre Kova yükselenler için 7.evde gerçekleşmesini beklediğimiz bir durumdu. Kova yükselen olan ve fakat burcun ortalarında (15 derecede, haritanın solundaki çember) ve düzensiz ev dağılımlarına sahip okuyucumda bu 'şanslı etki' 6.evinde yani işinde, iş yerinde, sağlığıyla ilgili bir konuda gerçekleşmiş olmalıdır.  

Oysa astrologlar, genel yorumlarda Kova yükseleni sağdaki haritada olduğu gibi, sanki okuyucum 07:22'de, 0 derece Kova yükselirken doğmuş ve bütün evleri ve burçları 30'ar derecede eşit dağılmış gibi değerlendirirler. Sağdaki haritada şanslı etki 7.evde, 'aşk/ilişki' şansı vaat etmektedir. Her insanın haritası kendine özgüdür. 7 milyar insan için ayrı ayrı yorum yapılamayacağı için genellemeler yapılmak zorundadır.

Madem bu kadar farklılık gösterebiliyor, aylık/haftalık/günlük genel yorumlar yapılmasa da olur, diyebilirsiniz. Genel yorumlar bir şekilde popüler olmuş, eğlencelik, belki de astrolojinin magazinsel yanıdır. Ama haritanızın özelliklerini biliyorsanız, genel yorumlarda bahsi geçen etkilerin hangi evlerinizde gerçekleşeceğini bilebilir ve ona göre yükselen burcunuzla beraber gerektiğinde yükselen burcunuzu takip eden bir sonraki burçla beraber etkileri değerlendirip harmanlayarak kendi kendinizin astrologu olabilirsiniz. 

Tabii iş yine de bu kadar basit değil. Haritanızdaki gezegen konumları ve birbirleriyle yaptıkları açılar da mühimdir ama en azından yukarıda bahsettiğim yöntemle 'doğru' değerlendirmeye biraz daha yakın olursunuz. 

yesimarpat@gmail.com 

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder