Neptün 3. Evde

Neptün de Uranüs gibidir. Bilindik metodlarla ilerlemez. Ama Uranüs gibi aniden kuralları alt üst etmek yerine kuralları muğlak ve muallak bir hale sokar. Durumu tıkar. Kafa karıştırır ve esrar perdesine bürür. Neptün’ün bulunduğu ev, iyi ihtimalle idealize ettiğimiz, yücelttiğimiz, hakkında hülyalara daldığımız alanları gösterir. Kötü ihtimalle de kafamızın karıştığı alanlardır.

Türkiye’nin haritasında Neptün 3. Evdedir. Yeni fikirler ve algılar konusunda hayal gücümüz geniştir fakat gündüz düşlerine dalıp kalabiliriz, konsantrasyon sorunu yaşarız, etrafımıza dikkat etmeyebiliriz. Detayları atlayabilir ve dünyevi işleri unutabiliriz. Bir tarifeye, ajandaya uygun hareket etmekte zorlanırız. Bu yüzden rutinlerimiz, iletişimimiz ve diğer temel günlük işlerimiz sıklıkla aksar. Randevularımıza gecikiriz, hatta bazen randevularımızı unuturuz bile.

Bazen açık açık konuşmamıza bilinçaltımız engel olur, dilimiz dolanır ve yanlış anlaşılırız. Hayalle gerçeği birbirinden ayırt etmekte zorlanabilir zihnimiz. Konu eğlenceli değilse hakkındaki katı gerçekler ve düz mantığı bize göre değildir. Uzun süre böyle şeylerle ilgilenemeyiz. Görsel zekamız daha gelişmiştir. Resimlerle düşünürüz ama düşündüklerimizi kelimelere dökmekte zorlanırız. Bazen açık açık konuşmamıza engel olan şey korkularımızdır. Düşündüklerimizi çatır çatır söylemekten çekinir ve bu yüzden böyle bir işe kalkışırsak takma isimlerle ortaya çıkmayı tercih ederiz.

Bilgiyi tarafsızca değerlendirmeyi öğrenmemiz şart. Araştırmalarımız güdümlü olmamalı. Sonuçlarına dair peşin yargıyla yola çıkmamalıyız. Ezber öğrenmeye son vermeliyiz. Açık ve dürüst olursak, kral çıplaksa çıplak olduğunu söylemekten kaçınmazsak değişik şeyleri fark edebiliriz. Farkındalığımız ancak böyle artar. Farklı açılar keşfedebilir ve önceden düşündüklerimizden bambaşka perspektifler yakalayabiliriz.
Sonraki YazıSonraki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder